Tgrt Haber

Netflix, şifre paylaşımını engellemeden önce yeni bir özelliği devreye aldı: ''Profil Aktarımı''

Editör: Okan Güleş / Kaynak: engadget
18 Ekim 2022 11:49 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 11:50
Netflix, şifre paylaşımını engellemeden önce yeni bir özelliği devreye aldı: ''Profil Aktarımı''
netflix,teknoloji

Reklamlı abonelik ve ek profil için ücret talep etmeye hazırlanan Netflix, yakın zamanda ''Profil Aktarımı'' özelliğini de devreye aldı.

Netflix, son dönemde yaptığı hamlelerle gündemde. Bir yandan reklamlı abonelik katmanını test eden şirket, diğer yandan hesap paylaşımının önüne geçmek için ek ücret talep etmeye hazırlanıyor.

Kısa süre önce Netflix, kullanıcıların bilgilerini aktarmasına yardımcı olacak yeni bir özelliği devreye aldı. Profil Aktarımı olarak adlandırılan özellik, hesap paylaşımın ücretli olmaya yakın olduğu dönemde kullanıma sunuldu.

PROFİL, DİREKT OLARAK AKTARILABİLECEK

Netflix'te hesap paylaşımının ücretli olmasıyla birçok kullanıcı kendine yeni üyelik açarak platformdan uzaklaşmak isteyecek. Bu bağlamda Netflix, yeni üyelere de yardımcı olmak amacıyla Profil Aktarımı özelliğini geliştirdi ve piyasaya sürdü. Peki Profil Aktarımı'nda neler yapılabilecek?

Netflix, şifre paylaşımını engellemeden önce yeni bir özelliği devreye aldı: ''Profil Aktarımı''

Netflix'in sunduğu yeni özellik sayesinde, mevcut bir hesapta bulunan profilinizi verilerinizi saklayacak şekilde taşıyabileceksiniz. Kişiselleştirilmiş öneri, görüntüleme geçmişi, favori içerikler listesi ve daha birçok öneriyi sıfırdan başlamadan kendi hesabınıza aktarabileceksiniz.

Şu anda dünya çapında kullanıma sunulan özellik, abonelere de e-posta yoluyla bildiriliyor. Kullanıcılar, özellik etkin hale geldiğinde Profil Aktarımı seçeneğini Netflix'te görebilecek. Bu sayede mevcut profilinizi, kendi hesabınıza aktarabilme imkanına sahip olacaksınız.

 

Kaynak: engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...