Tgrt Haber

Nintendo Başkanı, Switch 2 için tarih verdi

07 May 2024 14:53 - Güncelleme : 07 May 2024 15:59
Nintendo Başkanı, Switch 2 için tarih verdi

Nintendo, uzun süredir beklenen yeni el oyun konsolu için tanıtım yapacağı tarihi açıkladı. Ayrıca haziran ayında düzenlenecek Nintendo Direct etkinliğinde konsolun yazılımıyla ilgili gelişmelerden bahsedecek.

Nintendo Switch hayranlarının hasreti sonunda bitiyor. Yıllardır beklenen Nintendo Switch 2 için resmi açıklama geldi. Şirketin Başkanı Shuntaro Furukawa, bugüne kadar birçok kez sızıntılarla gündeme gelmiş olan yeni el oyun konsolu için müjdeli haberi paylaştı.

Daha önceki iddialar, Nintendo Switch 2'nin 2024 yılında piyasaya sürüleceğini öne sürüyordu. Hatta 2017 yılında çıkan orijinal Switch'e göre 100 dolar daha pahalı (400 dolar) olacağı belirtiliyordu. Furukawa'nın açıklaması, fiyatı değil ama çıkış tarihiyle ilgili iddiayı yalanladı.

NINTENDO SWITCH 2 ÇIKIŞ TARİHİ

Merakla beklenen Nintendo Switch 2, Nintendo'nun "bu mali yılı" içinde (31 Mart 2025'te sona eriyor) piyasaya sürülecek. Fakat net bir gün belirtilmemiş olsa da en azından 2025 Nisan ayını beklemeyeceğimiz artık kesinleşmiş durumda.

Nintendo Başkanı, Switch 2 için tarih verdi - 1. Resim

Bu arada Furukawa, "Nintendo Switch 2" diye bahsetmek yerine "yeni nesil Switch konsolu" ifadesini kullandı. Bu, Switch 2 yerine başka bir isimle piyasaya çıkabileceğini akıllara getirse de bu ihtimalin düşük olduğu belirtiliyor.

NINTENDO DIRECT İÇİN TARİH VERİLDİ

Öte yandan Nintendo Başkanı, haziran ayında düzenleyeceği Nintendo Direct etkinliğinden de bahsetti. Ancak beklenenin aksine bu etkinlikte Nintendo Switch 2 değil, konsolun yazılımıyla ilgili gelişmelere odaklanacak.

Nintendo aynı zamanda küresel Nintendo Switch satışlarının 141 milyon adedi aştığını duyurdu. Bu, şirketin son çeyreğinde (Ocak 2024'ten Mart 2024'e kadar) 2 milyon Switch birimi daha satmayı başardığı anlamına geliyor.

Kaynak: WCCFTech
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...