Tgrt Haber

NVIDIA GeForce Now'a reklam geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
27 Şubat 2024 10:42 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 10:42
NVIDIA GeForce Now'a reklam geliyor
Nvidia,GeForce Now reklam,GAME+

NVIDIA'nın bulut oyun hizmeti GeForce Now için reklam dönemi başlıyor. Artık platformu para vermeden kullananlar, bekleme sırasında reklam görecekler.

NVIDIA'nın bulut oyun servisi GeForce Now, tamamen ücretsiz ve taahhütsüz deneme süresinde değişiklik yapıyor. NVIDIA sözcüsü Stephanie Ngo'nun verdiği bilgiye göre, ücretsiz seviye kullanıcıları 28 Şubat'tan itibaren oyun oturumu başlatma sırasında reklamlar görmeye başlayacaklar.

Reklamlar sadece ücretsiz seviye için geçerli olacak ve oyun deneyimini kesintiye uğratmayacak. Kullanıcılar, oyun oturumunu başlatmak için sıra beklerken en fazla iki dakika boyunca reklamlarla karşılaşacaklar.

NVİDİA GEFORCE NOW REKLAMLI OLUYOR

NVIDIA'dan yapılan açıklamada, bu değişikliğin ücretsiz seviyenin hizmetine katkıda bulunarak zaman içinde bekleme sürelerinin azaltılmasının amaçlandığı belirtildi.

Kullanıcılar GeForce Now'un ücretsiz seviyesinin zaten sık sık uzun bekleme süreleri içerdiğinden şikayet ediyorlardı. Bu süre 1 saate kadar çıkıyor.

Öte yandan, NVIDIA'ın GeForce Now Ultimate hizmeti aylık 20 dolarla sunulmaya devam ediyor ve RTX 4080, G-Sync Monitör, oyunlarda azaltılmış gecikme süresi gibi avantajlar sunan bu özellik ücretsiz deneme sürümüne dahil değil.

NVIDIA GeForce Now'a reklam geliyor - 1. Resim

GeForce Now kullanıcılarına 27 Şubat'ta gönderilecek olan e-posta ile reklamların eklenmesi hakkında bilgi verilecek. NVIDIA, ekim ayında ABD dışındaki ülkelerde GeForce Now fiyatlarını artırmıştı, bu artışın sebebini "artan işletme maliyetleri" olarak açıklamıştı.

Son dönemde birçok yayın servisi, fiyat artışlarına ek olarak reklam destekli seviyeleri tanıtarak iş modelinde değişikliklere gitti. Bunların başında da Amazon Prime, Netflix, Disney gibi çevrim içi dizi, film, belgesel izleme platformları geliyor.

GEFORCE NOW (GAME+) PAKET FİYATLARI

GeForce Now'un haftalık 10 saat kullanım süresi, 4 saat oturum süresi, öncelikli erişim ve RTX özelliklerine sahip olan en düşük paketi 240 TL'ye satılıyor. Diğer GAME+ paket fiyatları ise şu şekilde:

- Aylık: 340 TL
- 3 Aylık: 800 TL
- 6 Aylık: 1580 TL
- 11 + 1 Aylık: 2880 TL

NVIDIA GeForce Now oyunları ücretsiz olarak da kullanılabiliyor ancak servis bu pakette yalnızca 30 dakikalık oturum süresi, standart erişim ve sınırlı kapasite sunduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...