Tgrt Haber

NVIDIA'dan bulut oyunculuğuna çağ atlatacak özellik: Cloud G-SYNC

09 Mart 2024 11:10 - Güncelleme : 09 Mart 2024 11:11
NVIDIA'dan bulut oyunculuğuna çağ atlatacak özellik: Cloud G-SYNC

NVIDIA, GeForce NOW bulut oyun platformuna eklediği "Cloud G-SYNC" teknolojisi ile bulut oyunculuğundaki en büyük sorunlardan birini çözmeyi amaçlıyor.

Teknoloji devi NVIDIA, bulut oyun (cloud gaming) platformu GeForce NOW için geliştirdiği "Cloud G-SYNC" teknolojisini tanıttı.

NVIDIA'nın video oyunları oynarken ekranda yaşanan senkronizasyon bozukluklarını önleyerek grafik kalitesini artırmayı amaçlayan G-SYNC teknolojisi ile benzer bir mantıkta çalışan Cloud G-SYNC, bugün itibarıyla GeForce NOW'a eklendi.

GEFORCE NOW'DAKİ OYUN TAKILMASI SORUNUNU ÇÖZÜYOR

GeForce NOW'un çalışmakta olduğu bilgisayarın ekran özellikleri ile oyun arasında özel bir senkronizasyon kurulmasını sağlayan yeni teknoloji, bu senkronizasyon sayesinde ekran ile oynanan oyunun daha uyumlu olmasını sağlıyor.

Böylelikle oyuncuların GeForce NOW'da oyun oynarken ekran yırtılması, takılma vb. oyun performansını olumsuz etkileyen sorunların ortadan kalkması amaçlanıyor. Ayrıca Üstelik NVIDIA'nın ekran gecikme süresini düşüren Reflex özelliği de Cloud G-SYNC'de mevcut olduğunu belirtelim.

NVIDIA, AMD VE APPLE MONİTÖRLERİ DESTEKLİYOR

NVIDIA, Cloud G-SYNC özelliğini sunacağı monitörlerde ayrım yapmıyor. Yani sadece G-SYNC özelliğini değil, aynı zamanda AMD'nin FreeSync veya Apple'ın ProMotion destekli monitörleriyle de bu altyapının çalışmasına izin verilecek.

Fakat kötü haber şu ki, Cloud G-SYNC yalnızca PC'lerde ve Mac'te kullanılabiliyor ve televizyon, web tarayıcısı veya Android ve iOS gibi akıllı telefonlarda desteklenmiyor. Aynı zamanda kullanıcıların, NVIDIA GeForce NOW'un Ultimate aboneliğine sahip olmaları gerektiği de ifade ediliyor.

Kaynak: NVIDIA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...