Tgrt Haber

Ölen sanatçının sesi kullanıldı: Dünyaca ünlü Cyberpunk 2077 oyununda dikkat çeken detay

17 Ekim 2023 14:52 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 14:54
Ölen sanatçının sesi kullanıldı: Dünyaca ünlü Cyberpunk 2077 oyununda dikkat çeken detay
cyberpunk 2077,yapay zeka

Yapay zekanın gelişimiyle artık ölen birinin sesi de taklit edilebiliyor. Söz konusu durum bu kez de dünyaca ünlü Cyberpunk 2077 oyununda yaşandı.

Yapay zekanın gelişimiyle günlük hayatta pek çok işleyiş de değişti. Doğal insan dilini kullanan, hatta birçok kişiyi taklit edebilen yapay zeka da bu kez de ölen birinin sesi kullanıldı.

CD Projekt’e ait Cyberpunk 2077’de hayatını kaybeden ünlü aktör Miłogost Reczek’in sesi kullanıldı. Evet, oyunda duyduğunuz ses aslında Reczek’e ait.

MİLOGOST RECZEK’İN SESİ, CYBERPUNK 2077’DE KULLANILDI

Polonyalı ünlü seslendirme sanatçısı Miłogost Reczek’sin sesi, yapay zeka ile oyunda kullanıldı. Oyunun güncellenen versiyonu Phantom Liberty’de kullanılan bu ses için Reczek ailesinden gerekli izinler alınmıştı.

Öte yandan IGN’nin aktardığına göre, CD Projekt bunun yerine Vik için yeni replikler seslendiren farklı bir seslendirme sanatçısı tuttu ve ardından ses klonlama yazılımı Respeecher'ı kullanarak diyaloğu Reczek'in sesine benzeyecek şekilde değiştirdi. Szwed sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sayede hem onun performansını oyunda tutabilir hem de Viktor Vektor olarak gösterdiği harika performansa gereken saygıyı gösterebilirdik."

Son dönemde seslendirme sanatçıları yapay zeka tarafından üretilen açık Skyrim modlarına karşı sesini yükseltti. 

Öyle ki 2015 tarihli Assassin's Creed Syndicate oyununda Evie Frye'ı canlandıran Victoria Atkin geçtiğimiz Temmuz ayında sesinin klonlama yazılımı tarafından kullanıldığını fark ettikten sonra yapay zeka tarafından üretilen modları için "şu anda savaştığımız görünmez düşman" tabirini kullandı.

Kaynak: IGN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...