Tgrt Haber

OpenAI Sora: Metinden video oluşturma programı nasıl kullanılır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
16 Şubat 2024 09:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 11:18
sora,yapay zeka,metinden video oluşturma

OpenAI metinden video oluşturma programı Sora ile karşımıza çıktı. Basitçe, "kelimeleri bir dakikalık videolara" dönüştüren Sora şirketin açıklamasına göre bazı hataları olsa da oldukça gerçekçi sahneler üretiyor. Peki Sora nasıl kullanılır?

ChatGPT ve DALL-E uygulamaları ile yapay zeka sektöründe var olan OpenAI şimdi de metinden video oluşturma programı Sora'yı tanıttı.

OpenAI'dan yapılan açıklamada, Sora'nın "metin komutlarından gerçekçi sahneler üretebildiği" ve kullanıcıların yazdıkları istemlere (prompt) göre oluşturulan fotogerçekçi videoların süresinin 1 dakikaya kadar çıkabildiği belirtildi.

OpenAI'ın blog gönderisindeki bilgiye göre Sora birden fazla karakter, belirli hareket türleri, konu ve doğru arka plan ayrıntıları ile karmaşık sahneler oluşturma yeteneğine sahip. Ayrıca nesnelerin "fiziksel dünyada nasıl var olduğunu" da anlayabiliyor, destek malzemelerini doğru bir şekilde yorumlayabiliyor ve canlı duyguları ifade eden ilgi çekici karakterler dahi üretebiliyor.

HAREKETSİZ GÖRÜNTÜYÜ DE CANLANDIRABİLİYOR

Aynı zamanda Sora hareketsiz bir görüntüye dayalı bir video oluşturabildiği gibi, mevcut bir videodaki eksik kareleri de doldurabiliyor veya genişletebiliyor.

OpenAI'ın paylaştığı Sora tarafından oluşturulan örnek videolar arasında Kaliforniya'nın havadan bir sahnesi, Tokyo treninin içinden çekilmiş gibi görünen bir video gibi içerikler yer alıyor.

Bununla birlikte bazı videolarda, yapay zeka tarafından oluşturulduğunun anlaşılmasına sebebiyet verecek hatalar olsa da, OpenAI modelin "karmaşık bir sahnenin fiziğini doğru bir şekilde simüle etmekte zorlanabileceğini" ancak sonuçların genel olarak oldukça etkileyici olduğunu söylüyor.

OpenAI Sora: Metinden video oluşturma programı nasıl kullanılır? - 1. Resim

METİNDEN VİDEO OLUŞTURMA PROGRAMLARI ÇOK FAZLA

Son zamanlarda metinden video oluşturma programları hızla gelişmeye başladı. Örneğin Runway ve Pika gibi şirketler kendi video oluşturan yapay zeka modellerini gösterdiler ve Google'ın "Lumiere" uygulaması da OpenAI'ın bu alandaki başlıca rakiplerinden biri olarak görülüyor.

Sora'ya benzer şekilde Lumiere, kullanıcılara metinden videoya dönüştürme araçları sağlıyor ve aynı zamanda sabit bir görüntüden videolar oluşturmalarına olanak tanıyor.

SORA NASIL KULLANILIR?

Sora şu anda yalnızca modeli potansiyel zararlar ve riskler açısından değerlendiren OpenAI red team eki tarafından kullanılabiliyor. OpenAI ayrıca bazı görsel sanatçılara, tasarımcılara ve film yapımcılarına geri bildirim almaları için modeli deneyimleme imkanı sunuyor.

Ancak "Sora ücretli mi olacak? Sora ne zaman açılacak?" gibi sorular henüz cevapsız.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...