Tgrt Haber

Peugeot otomobillere ChatGPT geliyor: Yapay zekayla akıllanacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2024 09:20 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 09:25
Peugeot otomobillere ChatGPT geliyor: Yapay zekayla  akıllanacak
chatgpt,peugeot

Alman devi Volkswagen, yeni Golf modelinden başlayarak otomobillerine ChatGPT'yi entegre etti. Şimdi ise Peugeot da aynı yoldan gidiyor.

ChatGPT'nin kullanım alanı giderek genişlerken, buna son olarak otomobiller de dahil oldu. Doğal insan dilini kullanan yapay zeka modelinin CES etkinliğinde Volkswagen araçlara geleceğinin duyurusu yapılmıştı.

Alman otomobil devi bu duyurudan kısa süre sonra Golf modelini duyurdu ve bu araca da ChatGPT'yi entegre etti. Şimdi ise sıra Peugeot'a geldi. 

İ-COCKPİT İLE SUNULACAK

Peugeot Türkiye bu gelişmeyi şöyle duyurdu:

“ChatGPT tüm modellerde i-COCKPIT ile sunuluyor. Peugeot, E-Lion projesinin 5 unsurundan biri olan müşteri deneyimini, ChatGPT teknolojisini tüm binek ve ticari araç (2024’ün ikinci yarısından itibaren öncelikle 5 pilot pazarda) ürün gamında sunarak daha da ileri taşıyor. Bilinen en iyi üretken yapay zeka modeli olan ChatGPT, Peugeot i-Cockpit’e entegre ediliyor ve OK Peugeot sesli asistan üzerinden her türlü konuda sayısız soruyu ve isteği yanıtlayabilen gerçek bir yol arkadaşına dönüşüyor.

OK Peugeot sesli asistanı etkinleştirildiğinde, ChatGPT’nin zenginleştirilmiş bir şekilde yanıt vermesi için sorgunun seslendirilmesi yeterli oluyor. Üretken yapay zeka belirli sorulara yanıtlar sağlayabiliyor. Örneğin bir şehirde gezilecek yerleri önerebiliyor ve navigasyon sistemi ile koordineli olarak kullanıcıyı oraya yönlendirebiliyor. Ancak aynı zamanda yolcularla etkileşim kurarak yolculuğa renk katabiliyor ve kullanıcının oluşturuculuğunu destekleyebiliyor.” 

CES 2024 kapsamında yapılan açıklamaya göre OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka temelli sohbet botu ChatGPT, 2024’ün ikinci çeyreği itibarıyla Volkswagen araçların bir parçası halini de alacak.

Tiguan, Passat ve Golf gibi popüler modeller yanında ID serisi elektrikli araçlara da gelecek sistem, kişilerin araçlarıyla daha önce hiç olmadığı düzeyde iletişim kurmasına imkan tanıyacak, ChatGPT sayesinde birçok konuda sürüş sırasında detaylı bilgi alınabilecek ya da araç özellikleri sohbet botuna söylenerek yönetilebilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...