Tgrt Haber

Popüler konaklama platformu Airbnb’ye milyonlarca dolar ceza kesildi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TRT Haber
20 Aralık 2023 12:08 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 12:10
Popüler konaklama platformu Airbnb’ye milyonlarca dolar ceza kesildi
airbnb,avustralya

Konaklama hizmeti sunan Airbnb, Avustralya'da yerel para birimi yerine ABD doları ile ücretlendirme yapması sebebiyle 15 milyon Avustralya doları para cezasına çarptırıldı.

Türkiye dahil dünyanın dört bir yanında kullanılan, oldukça popüler olan Airbnb hizmeti için Avustralya’dan milyonlarca dolar ceza geldi.

Cezanın sebebi ise yerel para birimi yerine, ABD dolarıyla yapılan ücretlendirmenin yansıması olduğu aktarıldı.

AİRBNB’YE 15 MİLYON AVUSTRALYA DOLARI CEZA 

McElwaine, Airbnb'nin 30 gün içinde 15 milyon Avustralya doları para cezasına ek olarak 400 bin Avustralya doları tutarında kovuşturma masrafı ödemesine hükmetti.

Airbnb, Ocak 2018 ile Ağustos 2021 arasında Avustralya'da konaklamalar için gösterilen fiyatların ABD dolarından daha düşük değerde olan Avustralya doları cinsinden olduğuna dair yanlış veya yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu itiraf etti. Yaşanan bu durumdan ise 63 bin kişinin etkilendiği aktarıldı.

Popüler konaklama platformu Airbnb’ye milyonlarca dolar ceza kesildi

Daha önce de Airbnb, mahkemeye, etkilenen müşterilere 15 milyon Avustralya doları tazminat ödeyeceğine dair taahhütte bulunmuştu. Platformu 31 Ağustos 2021'de değiştiren Airbnb, fiyatların ABD doları cinsinden "USD" kısaltması kullanılarak açıkça gösterilmesini sağlamıştı.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...