Tgrt Haber

Popüler yapay zeka şirketinden 'Biden' ve 'Trump' kararı

09 Şubat 2024 10:15 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 10:18
Popüler yapay zeka şirketinden 'Biden' ve 'Trump' kararı
midjourney,yapay zeka,abd seçimleri

Midjourney adlı yapay zeka aracının, siyasi yanlış bilgileri yaymak amacıyla sahte görüntüler oluşturmayı engellemek için siyasi görselleri yasaklamayı planladığı ortaya çıktı.

Hızla değiştirilmiş görüntü ve videolar oluşturabilen yapay zeka araçlarının yükselişiyle birlikte, özellikle seçim döneminde siyasi yanlış bilgileri yaymak için sahte görüntüler oluşturmak her zamankinden daha kolay hale geldi.

Bloomberg'e göre, popüler metinden görüntü oluşturma aracı Midjourney bu durumu çözmek için siyasi görselleri tamamen yasaklayabilir. Midjourney'in CEO'su David Holz'un Discord'daki bir sohbet oturumu sırasında kullanıcılara şirketin önümüzdeki 12 ay içinde Biden ve Trump gibi görselleri yasaklayacağını söylediği bildirildi.

Holz açıklamasında "Trump'ın resimlerini yapmak eğlenceli biliyorum, ben de yapıyorum. Trump estetik açıdan gerçekten ilginç. Ancak muhtemelen bu seçim sırasında biraz geri çekilmek daha iyi olabilir. Göreceğiz." diye konuştu.

MİDJOURNEY İLE FARKLI SİYASİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURULDU

İnsanlar daha önce şirketin yapay zekasını kullanarak Trump'ın tutuklandığını gösteren sahte görüntüler oluşturmuştu. Aynı zamanda papanın Balenciaga'dan ilham alan bir palto giydiği deepfake görüntülerinin viral hale gelmesinin ardından Midjourney'in ücretsiz sürümü kaldırılmıştı.

Midjourney'in şu anda da "yanıltıcı kamuya mal olmuş kişilerin" ve "yanıltma potansiyeli" taşıyan "olay tasvirlerinin" oluşturulmasını yasaklayan kuralları mevcut.

Bloomberg'e göre Midjourney'in eski sürümü üzerinden hâlâ Trump'ın sahte görüntüleri oluşturuluyorken, yeni sürüm ise ABD eski başkanının değiştirilmiş görüntülerini oluşturmayı reddediyor.

YAPAY ZEKA ŞİRKETLERİ 'SEÇİM' ÖNLEMİ ALIYOR

Midjourney'e ek olarak diğer teknoloji şirketleri de siyasi dezenformasyonu önlemeye veya en azından tespit edilmesini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için adımlar attı.

ChatGPT yakında DALL-E 3 kullanılarak oluşturulan görüntüleri etiketlemeye başlayacak. Meta ise bir görüntünün, videonun veya ses klibinin yapay zeka kullanılarak oluşturulup oluşturulmadığını tespit edip belirtebilecek bir teknoloji geliştirmek için çalışıyor.

Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...