Tgrt Haber

Luxeed R7 elektrikli otomobil tanıtıldı: Huawei ve Chery geliştirdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Carscoops
11 Haziran 2024 17:00 - Güncelleme : 11 Haziran 2024 17:00
Luxeed R7 elektrikli otomobil tanıtıldı: Huawei ve Chery geliştirdi

Huawei, elektrikli otomobil ailesini genişletti. Çinli otomotiv devlerinden Chery ile ortaklık kuran şirket, Luxeed R7 isimli yeni elektrikli otomobilini tanıttı. Peki Luxeed R7 ne özellikler sunuyor? İşte detaylar...

İki Çinli şirket Huawei ve Chery, birlikte geliştirdikleri Luxeed R7 elektrikli otomobili tanıttı. Coupe SUV formunda bir araba olarak kullanıcıların karşısına çıkan Luxeed R7, 4.950 mm uzunluğu ve 2.950 mm dingil mesafesiyle tüketicilere hitap ediyor.

LUXEED R7 ÖZELLİKLERİ

R7 elektrikli otomobil tanıtıldı: Huawei ve Chery geliştirdi - 1. Resim

Carscoops'un haberine göre, şerit LED farlarla donatılan Luxeed R7, tavanın ön kısmında LiDAR'ı da içeren bir dizi sensör için bölme bulunduruyor. Kapı kolları gövdeye gömülü olarak bulunurken, arka kısımdaki ışık barı da tasarımın önemli unsurları arasında yer alıyor.

R7 elektrikli otomobil tanıtıldı: Huawei ve Chery geliştirdi - 2. Resim

Huawei veya Chery, arabanın iç tasarımını ve motor özelliklerini açıklamadı. Ancak sızdırılan bilgilere göre, 288 hp güç üreten tek motorlu ve 489 hp güç üreten çift motorlu versiyonlarının olacağı belirtiliyor. 855 kilometre menzil kapasitesi de gelen bilgiler arasında duruyor.

LUXEED R7 OTOMOBİLİN FİYATI

Luxeed R7, 2024'ün üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek. Başlangıç fiyatının yaklaşık 41 bin 400 dolar olması bekleniyor. Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı ise belli değil.

Kaynak: Carscoops
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...