Tgrt Haber

Rus mesajlaşma uygulaması Telegram, e-posta karışıklığı nedeniyle Brezilya'da engellendi

20 Mart 2022 09:49 - Güncelleme : 20 Mart 2022 10:07
Rus mesajlaşma uygulaması Telegram, e-posta karışıklığı nedeniyle Brezilya'da engellendi

WhatsApp'ın ezeli rakibi TelBegram, geniş kullanıcı kitleye sahip olduğu Brezilya'da engellendi. Rus merkezli platform, Breziya'nın gerekçesine göre e-posta karışıklığından dolayı ülkede yasaklandı. Bir süredir Brezilya'da Telegram'ın yasaklanması yönünde istekleri olan yetkililer, basit bir hatayı da gerekçe bilerek Rus merkezli platformu ülkede yasakladı.

Telegram'ın kurucusu  Pavel Durov, yaptığı bir açıklamada e-posta karışıklığından dolayı Brezilya'da engellendiklerini açıkladı. Telegram ve Brezilya arasındaki mesajlaşma istenilen e-posta'ya ulaşmayınca Brezilya plaftorma erişimi aniden engelledi.

BREZİLYA'DAN TELEGRAM'A ENGEL

Telegram kurucusuna göre Brezilya, Telegram'a gönderdiği mesajın istenilen adrese gönderilmediğini belirtti. Bu bağlamda Breazilya Yüksek Mahkemesi'de, Telegram'ın mesajı görmemesi gerekçesi ile uygulamaya erişimi yasakladı. 

Rus mesajlaşma uygulaması Telegram, e-posta karışıklığı nedeniyle Brezilya'da engellendi

Rus merkezli Telegram ise, Brezilya'dan gelen mesaj yanlış maile gittiği için görmediklerini açıkladı. Ancak bu Brezilya'nın Telegram'ı engellemesinin önüne geçmedi. Sonuç olarak Telegram, Brezilya tarafından gönderilen mesajı görmedi. Brezilya Yüksek Mahkemesi ise, bu mesajın dikkate alınmadığını öngörerek Rus uygulamasını süresiz olarak engelledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...