Tgrt Haber

Rusya sözünü tuttu: 80 milyon kullanıcı için Instagram engellendi

14 Mart 2022 16:50 - Güncelleme : 14 Mart 2022 16:58
Rusya sözünü tuttu: 80 milyon kullanıcı için Instagram engellendi

Rusya'nın aleyhine yapılan paylaşımlarda sessiz kalan Meta şirketine Rusya'dan bir darbe daha. Ülke genelinde Instagram'a erişim yasağı getireceğini açıklayan Rus hükümeti, bugün itibariyle sosyal medya platformu Instagram'ı tamamen engelledi.

İki haftadan fazladır devam eden Rusya Ukrayna savaşı, ülke bilançolarına ağır olarak yansıdı. Dünya genelinde önemli yaptırımlara maruz kalan Rusya, Twitter, Facebook ve daha onlarca dev şirketler tarafından engelledi.
Buna ek olarak Rus hükümeti de, ana şirketi Meta olan Instagram’ın ülke genelinde engelleneceğini açıkladı. Facebook ve Instagram kullanıcılarının Rus askerlerine karşı şiddet çağrısına izin verilme suresiyle Rusya, sosyal medya platformu Instagram’ı engelledi.

80 MİLYON KULLANICIYA ERİŞİM YASAĞI

İnternet izleme hizmeti GlobalCheck’in verilerine göre Rusya, söz verdiği gibi sosyal medya platformu Instagram için erişim kısıtlamasını yürürlüğe soktu. Şu an itibariyle ülkedeki kullanıcıların neredeyse tamamı, artık Instagram’a erişemiyor. 

Rusya sözünü tuttu: 80 milyon kullanıcı için Instagram engellendi

Sosyal medya yasağının getirilme sebebi olarak Rusya, Facebook ve Instagram’ın, kendi askerlerine saldırıda bulunma çağrısı konusunda sessiz kaldığını öne sürdü. Bu bağlamda Facebook’un ardından Instagram’da ülke genelinde yasaklandı. 

Rusya, işgalin başlangıcından bu yana sosyal medya platformlarını engelliyor. Savaşla ilgili bilgi akışını sağlayan Facebook ve Twitter için ilk engel getirilirken, şimdi ise 80 milyon kullanıcı kitleye sahip Instagram’da ülke genelinde engellendi. Erişim yasağına karşılık olarak Instagram yetkililerinden Adam Mosser ise, Rusya’nın milyonlarca kişiye sosyal medya yasağı getirmesini yanlış olarak değerlendirdi. Kullanıcılar ise erişim yasağına karşılık, VPN yazılımlarıyla uygulamaya tekrardan erişmeye çalışıyor. Bu kısıtlamaların ne zaman biteceğine dair henüz Rus hükümetinden resmi bir açıklama da gelmedi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...