Tgrt Haber

Rusya-Ukrayna savaşı kripto parayı da vurdu: Bitcoin’de sert düşüş

24 Şubat 2022 10:31 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 11:17
Rusya-Ukrayna savaşı kripto parayı da vurdu: Bitcoin’de sert düşüş

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş piyasaları etkilemeye devam ediyor. Kripto para borsasında sert düşüşler görünürken, Bitcoin ise 35 bin altına kadar geriledi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik her geçen gün dozunu artırıyor. Bugün erken saatlerde tank ve hava araçlarıyla Ukrayna’ya giren Rusya ordusu, günlerdir beklenen savaşı resmen başlattı.

Ukrayna’ya yapılan saldırının ardından piyasalarda ciddi sallantılar görüldü. Dolar ve altının fiyatında yükselişler görülürken, kripto paranın amiral gemilerinden Bitcoin ise çöküşe geçti. Dünyanın en pahalı sanal birimi Bitcoin, özellikle Rusya’nın savaşı başlatmasıyla sert düşüş gösterdi.

BITCOİN 35 BİN DOLARIN ALTINA GERİLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya saldırı yapacağını duyurduktan sonra Bitcoin fiyatında önemli gerileme yaşandı. Özellikle son zamanlarda çeşitli nedenlerden dolayı etkilenen Bitcoin, tam yükselişe geçmek üzereyken bir darbede Rusya-Ukrayna savaşından yedi.

Rusya-Ukrayna savaşı kripto parayı da vurdu: Bitcoin’de sert düşüş

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre toplam kripto para piyasaya değeri, son 24 saatte yüzde 5 kayıp vererek 1.6 trilyon dolara ulaştı. Piyasadaki bu kayıp, Ukrayna işgalinden hemen sonra yaşandı. Son saat ele alındığında Bitcoin, 37 bin dolardan 34 bin dolara kadar geriledi. 

Ancak tek korku Bitcoin cephesinde değil. Dolardaki yükselişte özellikle Türkiye’deki vatandaşlar arasında da gerginliğe neden oldu. Buna ek olarak ABD borsalarında da yine düşüşler mevcut. Rapora göre ABD Borsaları, Dow Jones Sanayi Ortalaması’nın yüzde 1.38 düşmesiyle küçük bir darbe aldı. Bunun yanı sıra Asya piyasası da aynı durumdan muzdarip; Nikkei yüzde 1 düşerken, Çin’in Hang Seng Endeksi %2'nin üzerinde düşüşle işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...