Tgrt Haber

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz çip üretimini vurdu: iPhone SE üretimi azaltılacak

28 Mart 2022 10:53 - Güncelleme : 28 Mart 2022 11:12
Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz çip üretimini vurdu: iPhone SE üretimi azaltılacak

Apple'ın yeni iPhone SE modeli çip krizinin kurbanı oldu. İddialara göre Ukrayna ve Rusya arasında bir aydan fazladır süren savaş, cihazın üretiminde azalmaya gidileceğini gösteriyor.

Apple, üç hafta önce düzenlediği etkinlikte uygun fiyatlı yeni iPhoneSE modelini piyasaya sürdü. Uzun süredir beklenen cihaz kullanıcılar tarafından da epey ilgi topladı.

Ancak iPhoneSE'in piyasaya çıktığı süreçte Ukraryna ve Rusya arasındaki iplerde kopmaya başlamıştı. Şimdi iki ülke arasındaki savaş, diğer teknoloji şirketlerinde olduğu gibi Apple'ı da etkiliyor.

ÜRETİMDE YÜZDE 20'LİK AZALMA OLACAK

Son gelen haberlere göre Apple, Rusya ve Ukrayna'daki durumun belirsizliği nedeniyle önümüzdeki çeyrekte iPhoen SE üretiminde yüzde 20 oranında azalmaya gidecek.

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz çip üretimini vurdu: iPhone SE üretimi azaltılacak

Konuya aşina kişiler, Nikke'ye verdiği bir demeçte; Apple'ın birden fazla tedarikçiye, beklenenden düşük piyasaya talebi nedeniyle bu çeyrek için üretim siparişlerini 2 ila 3 milyom adet azaltmayı planladığını duyurdu. Pazar talebinin zayıf olacağını düşünen Apple, envanter seviyelerini azaltmayı düşünüyor. Ayrıca iPhone 13 serisinin üretiminde azalmaya gidilmesi de yine uygulanması beklenen stratejilerden biri.

Tüm dünyada özellikle koronavirüsten bu yana süren çip sıkıntısına bir de Rus işgali eklendi. Çip üretiminde önemli yeri olan Ukrayna ve Rusya, yaşadığı kriz sonucunda çip krizini doğrudan etkilemeyi başardı.

Zira her iki ülke de bu alanda önemli bir rol oynuyor ve çip üretimi için gerekli hammedeleri de üretmesiyle biliniyor. Ancak yaşanan savaş çip krizini biraz daha ileri taşıyor. Bu da yakında diğer ürünlerin üretimi ve satışlarında sıkıntılar olacağını ortaya koyuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...