Tgrt Haber

Rusya'dan Ukrayna'nın savunmasına 'Lancet' çözümü: Lazer gözler entegre edildi

Editör: Murat Makas / Kaynak: eurasiantimes
16 Kasım 2023 09:48 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 10:02
Rusya,Ukrayna,Lancet

Rusya, Ukrayna'nın derin savunma hatlarını kırmak için Lancet İHA'larına lazer gözler, çift kamera ve savaş başlıkları entegre etmeye başladı.

Ukrayna’ya saldırılarını sürdüren Rusya ordusu, savunma sanayi alanında yatırımlar yaparak elindeki başta insansız hava araçları olmak üzere aktif kullandığı silahları teknik açıdan güçlendiriyor.

Rus ordusu, Lancet kamikaze insansız hava araçlarına ikincil bir kamera ünitesi ve baş üstü koruyucu kafeslerden ve Patlayıcı Reaktif Zırhtan (ERA) geçen ikili tandem savaş başlığına sahip gelişmiş bir versiyonunu yerleştirmeye başladı. Önceki raporlar, Lancet'lerin artık otonom uçuş ve otomatik hedef tanıma yeteneğine sahip olduğunu iddia etmişti. Ukrayna ordusu Rusya’nın bu hamlesini kendi içinde değerlendirerek yeni önlemler almaya başladı.

Son birkaç aydaki raporlar, Lancet'in yükseltilmiş motorlara, savaş başlıklarına, menzillere ve optik izleme teknolojilerine sahip daha yeni gelişmiş versiyonlarına dikkat çekti.
Yeni dronlar, reaktif zırhlı tanksavar ızgaralarını ve anti-drone ağlarını aşarak Ukrayna'nın savunmasına meydan okuyabiliyor. Eski Lancet modelleri Ukrayna'daki anti-drone tuzaklarına takılıp doğru şekilde patlamayı başaramıyordu.

Rusya elindeki silahları güçlendiriyor

LANCET'İN YENİ LAZER GÖZÜ VE TANDEM SAVAŞ BAŞLIĞI

Rus Telegram kanalı 'uav_tech'te, “Ön tarafta yeni bir değişiklik ortaya çıktı. LIDAR sistemleri devreye girdi. Böylece, Lancet artık hedefe yaklaşırken patlıyor ve kümülatif jet zırhı yakıyor. Izgaralar ve ağlar etkinliğini kaybediyor. Daha önce Lancet'lere otomatik hedef tespit özelliği eklenmişti" ifadeleri kullanıldı. Rus 'askeri blog yazarları', dronun otomatik bir hedef tanımlama teknolojisi ve yarı otonom uçuş kullandığı sonucuna vardı.

Rus İHA'ları yeni elektronik sistemlerle donatılıyor

LIDAR ENTEGRE EDİLDİ 

Telegram uav_tech tarafından bahsedilen LIDAR, Işık Algılama ve Mesafe Belirleme (LIDAR) anlamına geliyor. LIDAR, Dünya yüzeyini incelemek için ultraviyole, görünür veya kızılötesine yakın ışık kullanan bir uzaktan algılama teknolojisi olarak tanımlanıyor.

Kaynak: eurasiantimes
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...