Tgrt Haber

Sahte hesaplara kanmayın: TUA, Alper Gezeravcı'nın resmi sosyal medya hesaplarını paylaştı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 09:12 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 09:18
Sahte hesaplara kanmayın: TUA, Alper Gezeravcı'nın resmi sosyal medya hesaplarını paylaştı
tua,alper gezeravcı,uzay

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunda yüzlerce fake hesaplar gün yüzüne çıktı. Gezeravcı'nın adına açılmış bu hesaplardan yapılan paylaşımlar vatandaşın kafasında soru işaretlerine neden olurken Türkiye Uzay Ajansı tartışmalara son noktayı koydu.

Türkiye'nin insanlı uzay yolculuğu, ilk kez Alper Gezeravcı ile başladı. NASA'nın Ax-3 misyonu kapsamında  Dragon kapsülüyle ISS'ye giden Gezeravcı, uzaya çıkan ilk Türk olarak da tarihe geçti.

Popülaritesi günden güne artan ve geniş bir hayran kitlesi kazanan Alper Gezeravcı'nın, kendisine ait olmayan sosyal medya hesapları türedi ve sahte paylaşımlarla kullanıcıların kafasında soru işaretlerine neden oldu. Gezeravcı'nın resmi sosyal medya hesapları merak edilirken, Türkiye Uzay Ajansı konuya açıklık getirdi.

GEZERAVCI'NIN GERÇEK HESAPLARI PAYLAŞILDI

TUA'nın X'ten yaptığı açıklamada "Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın sosyal medya hesapları aşağıdaki gibidir. Bu hesaplar haricindeki kullanıcıların oluşturduğu diğer sahte hesaplara itibar edilmemesi hususunu önemle bilgilerinize arz ederiz" denildi. Buna göre, hesaplar şöyle:

Sahte hesaplara kanmayın: TUA, Alper Gezeravcı'nın resmi sosyal medya hesaplarını paylaştı

Instagram: @astroalper
https://instagram.com/astroalper
X: @TURKastro
https://twitter.com/TURKastro

ALPER GEZERAVCI'NIN İLK GÖRÜŞMESİ CUMHURBAŞKANI İLE OLACAK

Türk astronot Alper Gezeravcı uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi boyunca Türkiye ile en az 7 kez iletişime geçecek. İlk görüşmenin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapılması bekleniyor.

İlk Türk astronotun programında ailesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'la da bir görüşme bulunuyor.

Gezeravcı, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'yle
ve Ankara’daki Tübitak Uzay Merkezi'yle iletişim kuracak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...