Tgrt Haber

Samsung, yeni telefonlarında atık balık ağlarını kullandı

07 Şubat 2022 11:26
Samsung, 9 Şubat'ta Galaxy S22 serisini tanıtacak. Yeni cihazlarda geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıldı.

Teknoloji devi Samsung, yeni cihazlarında geri dönüştürülmüş malzemeleri kullandığını açıkladı. Şirket, telefon, tablet başta olmak üzere ürün yelpazesinde artık balık ağları gibi atık malzemelerden yararlanıyor.

Samsung, 9 Şubat'ta Galaxy S22 serisini tanıtacak. Yeni cihazlarda geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıldı.

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, 9 Şubat 2022 günü Galaxy S serisinin yeni modellerini duyuracak. Bu yeni telefonlar başta olmak üzere şirketin gelecekteki cihazları daha sürdürülebilir malzemelerden yapılıyor.

Şirketin açıklamasına göre, Samsung’un en son cihazlarında okyanuslara atılan balık ağları gibi atık ürünler kullanılıyor. Samsung, atık ürünleri tüm cihazlarında kullanmaya başlamadan önce, ilk olarak 9 Şubat’taki Unpacked etkinliğinde tanıtacağı ürünlerde tercih ediyor.

SAMSUNG, TÜM CİHAZLARINDA ATIKLARI KULLANACAK

Deniz biyologları, Büyük Pasifik Okyanusundaki deniz kirliliğinin asıl suçlusunun plastik şişeler ve market poşetlerinin yanı sıra mikroplastikler ve atılan balık ağları olduğunu söylüyor. Sahipsiz olta takımları, Hawai foku gibi nesli tükenmekte olan türler de dahil olmak üzere birçok canlıyı tuzağa düşürerek deniz topluluklarını tehlikeye atıyor.

Samsung, yeni telefonlarında atık balık ağlarını kullandı

Bilim insanlarının ‘hayalet balıkçılık’ olarak adlandırdıkları atık malzemelerin deniz canlılarını avlaması durumu, her yıl binlerce canlının ölümüne neden oluyor. Bu sorun her yıl atılan 640 bin tondan fazla balık ağıyla daha da kötüye gidiyor.

Samsung, yeni telefonlarında atık balık ağlarını kullandı

Bununla birlikte, çevreci çözümler son yıllarda artmaya başladı. Örneğin, çöpleri geri dönüştürerek ürettiği malzemeyi cihazlarında kullanan ilk şirket Samsung değil. Geçtiğimiz yıl Microsoft, Ocean Plastic Mouse'u duyurdu. Microsoft’un bu bilgisayar mouseu (üstteki fotoğrafta), yüzde 20 oranında geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış bir dış cepheye sahip.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...