Tgrt Haber

Samsung, Ukrayna-Rusya krizi nedeniyle telefonlarının isminde değişikliğe gitti

29 Mart 2022 14:38 - Güncelleme : 29 Mart 2022 15:02
Samsung, Ukrayna-Rusya krizi nedeniyle telefonlarının isminde değişikliğe gitti

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir süredir tartşılan 'Z' ibaresi için harekete geçti. Firma, Ukrayna-Rusya krizinin de ortaya çıkması nedeniyle telefonlarındaki 'Z' harfini kaldırdı.

Son haftaların, hatta son ayın en çok tartışılan isimlerinden Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz ne yazık ki durmuyor. Rusya ısrarla saldırıya devam ederken, teknoloji devlerinden diğer şirketlere, neredeyse çoğu ülke Putin'in bu davranışına karşı yaptırım uyguladı.

Samsung ise yaşanan gerilimle ilginç bir değişikliğe imza attı. Teknoloji devi, katlanabilir telefonları Galaxy ZFlip 3 ve Z Fold 3 için yeniden markalanmaya, yani isim değişikliğine karar verdi.

SAMSUNG'DAN Z SERİSİ CİHAZLAR İÇİN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Bir aydan fazladır süren Rusya-Ukrayna savaşında, Rus askerlin aracındaki 'Z' harfi oldukça dikkat çekmişti. Samsung ise, işin içinde isminin de anılmaması nedeniyle katlanabilir cihazlarındaki Z harfini kaldırma kararı aldı.

Samsung, Ukrayna-Rusya krizi nedeniyle telefonlarının isminde değişikliğe gitti

Bu bağlamda Koreli üretici, aldığı kararla; Letonya, Estonya, Litvanya ve Estonya'daki katlanabilir modellerinden  Z ibaresini kaldırdı. Şu anda söz konusu ülkelerde Samsung mağazalarına girildiğinde, artık serisi cihazların ismindeki yeniliği fark edebilirsiniz.

Ancak Güney Koreli üreticinin bu değişikliği asıl yapması gerektiği yerde yapmaması ise ayrıca tartışmalara neden oldu. Çünkü Samsung, Z ibaresini henüz Ukrayna'da kaldırmadı. Yani Ukrayna işgalindeki Z harfinden dolayı isim değişikliğine karar veren üretici, çok ilginçtir ki bu değişikliği Ukrayna'da yapmadı. Ancak firma, yakında Ukrayna içinde bir isim güncellemesi yapacaktır diye tahmin ediyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...