Tgrt Haber

Samsung’dan ‘Galaxy’ telefonlar için kritik karar: Google uygulaması kalkıyor mu, işte son durum!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
20 May 2023 09:26 - Güncelleme : 20 May 2023 09:28
Samsung’dan ‘Galaxy’ telefonlar için kritik karar: Google uygulaması kalkıyor mu, işte son durum!
samsung,bing,google,yapay zeka

Samsung’un, Galaxy cihazlarında kullandığı arama motoru Google’ı kaldıracağı, bunun yerine Bing’e geçiş yapacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise konuya ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı.

Google’ın arama motoru şu anda Android olan hemen hemen her telefonda var. Diğer markalarda olduğu gibi Samsung da kendi Galaxy modellerinde Google arama motorunu uzun yıllardır tercih ediyor.

Fakat yapay zekanın ortaya çıkmasıyla Samsung ile Google’ın arasındaki ilişkinin kopacağı iddia edildi. Öyle ki Güney Koreli teknoloji devinin Google arama motorundan vazgeçerek, yapay zeka destekli Bing tarayıcısına geçmesi bekleniyordu. Bu iddiaların ardından Samsung cephesinden yeni bir gelişme yaşandı.

SAMSUNG, BİR SÜRE DAHA ‘GOOGLE’A BAĞLI KALACAK

The Verge’ün haberine göre Samsung, en azından bir süre daha Bing arama motoruna geçmeyecek. Bunun yerine Google kullanılmaya devam edecek. Zira The Wall Street Journal’ın paylaştığı raporda Samsung’un Bing arama motoruna geçmesiyle ilgili planlarını askıya aldığı bilgisi yer alıyor.

Samsung telefonlarına önceden yüklenmiş olarak gelen Samsung İnternet Tarayıcısı, uzun süredir varsayılan arama motoru olarak Google'ı kullanıyor.

GOOGLE’DA YAPAY ZEKA ÜZERİNE YOĞUNLAŞTI

Samsung’un Bing’e yönelmesindeki en büyük neden muhtemelen yapay zekayı desteklemesidir. Ama Google’ın da kendi bünyesinde geliştirdiği yapay zeka sohbet robotu, iddialara göre Samsung’un bir süre daha Google’a bağlı kalacağını ortaya koyuyor.

Google’da ChatGPT’ye rakip olarak Bard’ı piyasaya sürdü. Yakında Google bünyesindeki uygulamalar ve en önemlisi de arama motoru yapay zeka desteğine kavuşacak. Bunun gerçekleşmesiyle Samsung artık Google’dan ayrılma gibi bir düşünceye de muhtemelen tekrar girmez.

Kaynak: The Verge
Derleme: Okan Güleş/ tgrthaber.com.tr

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...