Tgrt Haber

Samsung’dan mobil cihazlara yeni kamera: ISOCELL GNK piyasaya çıktı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizchina
05 Kasım 2023 21:27 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 21:29
Samsung’dan mobil cihazlara yeni kamera: ISOCELL GNK piyasaya çıktı
samsung,isocell gnk 1

Mobil cihazlar için kamera bileşeni de üreten Samsung, 50 megapiksel çözünürlükte yeni ISOCELL GNK sensörünü tanıttı.

Samsung, akıllı telefon üretmenin yanı sıra bu telefonların bileşenlerini de üretiyor. Teknoloji devi Apple dahil diğer rakiplerine ekran, kamera ve daha birçok bileşen tedarik ediyor. Bunlardan kamera ise en dikkat çekeni.

Şirketin halihazırda 200 Megapiksel kamerası piyasada bulunurken, orta ve üst düzey telefonlar için de 50 Megapiksel kamera sensörü bulunuyor. Şu ana kadar GN1, sektördeki 50 Megapiksel kameralardan biriydi. Ancak şimdi Samsung, ISOCELL GNK ile yeni bir sayfa açtı.

50 MEGAPİKSELLİK ISOCELL GNK TANITILDI

Teknik olarak GNK, GN1 ile aynı ve 50 megapiksel görüntüleyici, 1,2 µm piksel ile 1/1,3″ boyutunda. Ancak sensörün performansını artırmak için şirket başka akıllı teknolojiler kullanması onu özel kılıyor. Örneğin, Dual Pixel Pro otomatik odaklama, hareketli nesnelerin net fotoğraflarınI sağlıyor. Odaklama süresi büyük ölçüde kısaltıldı.

Samsung’dan mobil cihazlara yeni kamera: ISOCELL GNK piyasaya çıktı

Diğer yandan bu sensör, 120 dB’ye kadar dinamik aralıkta görüntüler yakalayabiliyor ve profesyonel modda görüntüler elde edebiliyor.  Böylesine geniş bir dinamik aralığa ulaşmak için GNK, hareket bozukluklarının azaltılmasına da yardımcı olan üç farklı ISO modunu kullanıyor. Ayrıca 8K 30 fps video çekimlerinin yanı sıra,  HDR video ve 240 fps’de Full HD videoyu da destekliyor. 

Son olarak Samsung’un bu sensörünü hangi telefonlarda kullanacağı belirsiz. Ancak önümüzdeki yıl itibariyle pek çok telefonda görebileceğimizi söylemek mümkün.

Kaynak: Gizchina

Kaynak: Gizchina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...