Tgrt Haber

Samsung’dan şaşırtan karar: Kullanıcı kendi telefonunu tamir edebilecek

01 Nisan 2022 14:50 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 14:55
Samsung’dan şaşırtan karar: Kullanıcı kendi telefonunu tamir edebilecek

Samsung, bazı Galaxy telefonları için yeni bir karar aldı. iFixit ile ortaklık kuracağını açıklayan teknoloji devi, bu sayede kullanıcıların kendi telefonunu onarmasına olanak tanıyacak.

Samsung, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri. Güney Koreli üretici, özellikle çoğu durumda ezeli rakibi Apple’ın yolundan gidiyor. Apple’ın, Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıcıların kendi cihazlarını onarabileceği DIY isimli bir onarım programı mevcut. 

Apple’ın ABD’deki en büyük rakiplerinden Samsung da şimdi benzer bir sistemi devreye sokuyor. Koreli teknoloji devi, tıpkı Apple’da olduğu gibi kendi kullanıcılarının da onarım yapmasına izin verecek. Tabii bu başlangıçta sınırlı sayıda model için geçerli olacak.

IFIXIT İLE ORTAKLIK KURULACAK

Gelen bilgilere göre Samsung, Galaxy S20, S21 serisi ve Galaxy Tab S7Plus gibi popüler modellerinde, kullanıcıların onarım yapmasına izin verecek. Bu bağlamda şirket, onarım parçaları satan ve tüketici elektroniği ve aygıtları için wiki benzeri ücretsiz çevrimiçi onarım kılavuzları yayınlayan iFixit ile çalışacak. 

Samsung’dan şaşırtan karar: Kullanıcı kendi telefonunu tamir edebilecek

Samsung’un başlattığı program kapsamında kullanıcılar; ekran, şarj portu ve arka cam gibi bazı parçaların değişimini kendi yapabilecek. Ancak bu şimdilik başlangıç. Samsung, ilerleyen dönemde daha fazla bileşen sunacağını belirtirken, yukarıda yer alan listeye daha fazla model ekleneceğinin de altını çizdi. Uygulamanın ilk olarak ABD'de başlaması bekleniyor. Ancak düzenin oturması durumunda bu program diğer ülkelere de yayılacaktır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...