Tgrt Haber

Savaşın ortasında imza: Zelenskyy, Kripto varlıkları Ukrayna’da yasalaştırdı

17 Mart 2022 12:04 - Güncelleme : 17 Mart 2022 12:14
Savaşın ortasında imza: Zelenskyy, Kripto varlıkları Ukrayna’da yasalaştırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, özellikle ülkesine kripto bağış yapılmasıyla yeni bir yasayı imzaladı. İmzalanan yasa, Ukrayna'nın kripto varlık yasasına yeşil ışık yaktığını ortaya koyuyor.

Ukrayna’ya işgal 20 gündür devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy ise, ülke finansı için adımlar atmayı unutmuyor. Savaşın başından bu yana ülkesinin arkasında duran Zelenskyy, 16 Mart’ta kripto varlıkları yasalaştıran bir imza attı. 

Zelenskyy tarafından atılan imza sonrası Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı; hem yabancı hem de Ukrayna kripto para borsalarının ülkede faaliyet göstermesine izin verildiğini, paylaştığı bir tweet ile açıkladı.

UKRAYNA’DA KRIPTO VARLIKLARA YEŞİL IŞIK

Rus işgaliyle beraber dünyada pek çok kurum, insanlar, bilgisayar korsanları ve yardım grupları,  Ukrayna’ya ortalama 100 milyon dolarlık kripto para bağışında bulundu. Ukrayna’da kripto para birimi yasa dışı değildi. Ancak ülkede kriptolar için sınırlama bulunuyordu.

Savaşın ortasında imza: Zelenskyy, Kripto varlıkları Ukrayna’da yasalaştırdı

Örneğin Ukrayna’daki şirket ve insanlar, piyasada kripto para birimine sahip olamıyordu. Neyse ki Zelenskyy’in bu alanda attığı sürpriz imza, artık ülkede kripto varlıklara yeşil ışık yakıldığını ortaya koyuyor. 

Yeni yasaya göre Ukrayna’daki kripto varlıkların düzenleyici görevini, Ukrayna Ulusal Bankası ve Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nu üstlenecek. Zelenskyy’in kripto varlıklar için imzaladığı yasanın, ülkeye milyon dolarlık kripto para yatırılmasından sonra onayladınığını da belirtmekte fayda var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...