Tgrt Haber

Sayısız servete sahip Elon Musk, dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda

25 Mart 2022 09:47 - Güncelleme : 25 Mart 2022 10:07
Sayısız servete sahip Elon Musk, dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, yapılan araştırmalara göre, unvanını dünyanın ilk trilyoneri olarak tazeleyecek. Peki bu süreç kaç yıl sürecek? İşte detayları...

Elon Musk, sayısız serveti ve dev şirketleriyle dünyanın en zengin adamı. Tesla ve SpaceX şirketleriyle devasa işlere imza atan Musk, şimdi de dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda ilerliyor. Yapılan araştırmalara göre Elon Musk, bu şekilde devam etmesi durumunda 2024 yılında dünyanın ilk dolar trilyonu unvanına sahip olacak.

Şu anda milyarder zengin olan Musk, 2024 yılında servetini katlayarak 1,38 trilyon dolara ulaşan dünyanın en zengin ilk insanı olacak. Elon Musk'ın gelecek yıllardaki servet tahmini, Tipalti Approve tarafından yapıldı. Peki bu servet artışı neye göre hesaplandı?

ELON MUSK'IN SERVETİ KATLANIYOR

Uzun zamandır dünyanın en zengin insanı unvanını koruyan Musk, şu an itibariyle 260 milyar dolardan yüksek mal varlığa sahip. Gelir kaynağının temelinde Tesla şirketi bulunan Musk, lüks elektrikli otomobilleri sayesinde kasasını dolduruyor. Son birkaç yıldır büyüyen Tesla markası, şüphesiz Elon Musk'ın servetini katlayan en büyük etkenlerden biri. Gidişatın bu şekilde devam etmesi, uzmanlara göre Elon Musk'ın iki senede dünyanın ilk trilyoner zengini olacağını ortaya koyuyor.

Sayısız servete sahip Elon Musk, dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda

Elon Musk'ın servetine dair araştırma yapan ve tahminde bulunan Tipalti Approve, Musk'ın 2017'den bugüne mal varlığında yüzde 129'luk bir artış görüldüğünü belirtti. İstatistiğin 2024 yılında da bu şekilde devam etmesi, şu an dünyanın zengin insanı olan Elon Musk'ın rekorunu tazeleyecek. Tesla ve SpaceX CEO'su 2024 yılında, yani 52 yaşına bastığında 1,38 trilyon ile dünyanın ilk dolar trilyonu olarak tarihe geçecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...