Tgrt Haber

Daha önce hiç böyle görmediniz: İşte Solar Orbiter tarafından çekilmiş en yakın Güneş fotoğrafı

27 Mart 2022 15:57 - Güncelleme : 27 Mart 2022 16:14
Daha önce hiç böyle görmediniz: İşte Solar Orbiter tarafından çekilmiş en yakın Güneş fotoğrafı

Avrupa Uzay Ajansı tarafından geliştirilen Solar Orbiter, Güneş'in 83 milyon pikselli bir fotoğrafını çekti. Bu görüntüleri daha önce hiçbir yerde görmediniz...

Avrupa Uzay Ajansı tarafından geliştirilen Solar Orbiter, 2020'de Güneş'i izlemek üzere uzaya fırlatıldı. Ortalama iki yıldan fazla süredir çeşitli araştırmalar üzerine Güneş'te kalan Solar Orbiter aracı, Güneş'in en yakın halini fotoğraflamayı başardı. Daha önce 75 milyon kilometre uzaklıkta çekim yapan araç, bu kez de rekorunu 83 milyon kilometre ile tazeledi.  ESA tarafından geliştirilen Solar Orbiter, sahip olduğu ultraviyole görüntüleyicisi ile oldukça uzak görüntüler çekebiliyor. 

İŞTE GÜNEŞ'İN 83 MİLYON PİKSEL ÇÖZÜNÜRLÜKTELİ FOTOĞRAFI

Solar Orbiter tarafından çekilen görüntü, paylaşıldığı günden itibaren oldukça merak konusu. Zira 83 milyonpiksel çözünürlükteki fotoğraf, Güneş'i ilk kez bu kadar yakın gösteriyor.

Daha önce hiç böyle görmediniz: İşte Solar Orbiter tarafından çekilmiş en yakın Güneş fotoğrafı

Güneş'i çeşitli açılardan fotoğraflayan Solar Orbiter uydusu, toplam 25 ayrı görüntü aldı ve bunu 4 saat boyunca sürdürmeyi başardı. Sizler de aşağıdaki Güneş resmini en net haliyle yakınlaştırıp görmek için  buraya tıklayabilirsiniz. Karşınıza çıkan internet siteside Güneş'i en yakın haliyle görebileceksiniz. Ayrıca bunun herkes için ilk olduğunu ve geçmişte sadece 75 milyon kilometre ile sınırlı kaldığını da belirtmeden geçmeyelim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...