Tgrt Haber

İlk milli silahlı drone Songar'dan nefes kesen roket atışı

19 Mart 2022 13:17 - Güncelleme : 19 Mart 2022 13:26

Türkiye'nin ilk silahlı drone sistemi Songar, ilk roket atışı testlerini başarıyla gerçekleştirdi. Asisguard ile Troy Teknoloji Savunma iş birliğindeki saha testlerinde Songar'a yerli imkanlarla geliştirilen mini roketler yerleştirildi.

Asisguard ve Troy Teknoloji Savunma'nın ortaklığında gerçekleşen test atışlarında, Songar mini roketleri ateşledi. Songar'a yerleştirilen atıcı tüplere monte edilen mini roketlerle 8 başarılı atış yapıldı. 40 milimetre çapındaki roketler mini ve mikro insansız hava araçları (İHA) ile insansız kara araçlarında kullanılabilecek şekilde yerli imkanlarla geliştirildi.

Çok amaçlı kullanıma uygun olan silahlı drone, iç güvenlik ve sınır ötesi harekatların yanı sıra aynı zamanda meskun mahal operasyonlarında da kullanılabilecek şekilde geliştirildi. Uzunluğu 170 milimetre olan mini roket, 550 milimetrelik atıcı tüpten fırlatılıyor. Roketin ağırlığı tek kullanımlık atıcı tüple 500 grama karşılık geliyor. Bir mini İHA'ya 6 adete kadar roket entegre edilebiliyor. Mini roket 2 kilometre azami menzile ulaşıyor, 100-500 metre etkili menzil aralığıyla görev yapıyor.

SONGAR, EN ZORLU ALANLARA GİRECEK

Silahlı drone sistemi Songar, tehlikeli bölgeye personel göndermeden kontrollü olarak belirli bir mesafeden tehdit unsurlarını belirlemek ve önceden tespit edilmiş hedefleri etkisiz hale getirmek için tasarlandı. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesi sayesinde drone büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca maliyetinin muadillerine göre daha düşük olması ve ihtiyaca göre geliştirilmesi de avantajları arasında.

Mini roketli insansız hava ve kara araçlarıyla zırhsız ve hafif zırhlı araçlar, binalar, küçük yapılar gibi sabit hedeflerin vurulması ve imha edilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...