Tgrt Haber

Sony PSVR 2 için PC desteği geleceği duyuruldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge, Sony
22 Şubat 2024 21:07 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 21:07
Sony PSVR 2 için PC desteği geleceği duyuruldu
Sony,PlayStation VR2,PCVR

Sony, PlayStation VR2 başlığını yalnızca PS5 ile sınırlı kalmayarak, gelecekte PC'lerde de kullanılabilecek şekilde genişletmeyi planladığını açıkladı.

Sony, oyunlarını sanal gerçeklik (VR) ortamında oynatan PlayStation VR2 başlığını yalnızca PS5 ile çalışacak şekilde tasarlamış olsa da, yakında bu durum değişebilir.

Japon teknoloji devi Sony, bugün paylaştığı blog yazısında, PS5 aracılığıyla sunulan PSVR 2 oyunlarına ek olarak daha fazla oyun çeşitliliği sunmak için PSVR 2 oyuncularının başlığı PC'lerinde kullanabilecekleri bir özelliği test etmeye başladığını söyledi.

Desteğin ekleneceği tarihi ise açıklamadı, yalnızca "2024'te sunmayı umuyoruz. Bu nedenle daha fazla güncelleme için bizi takip etmeye devam edin." açıklamasında bulundu.

SONY, PCVR KONUSUNDA KARARINI DEĞİŞTİRDİ

Şimdiye kadar Sony, PlayStation VR2 başlığının PC'de çalıştırılması fikrine pek sıcak bakmıyordu. Öyle ki, geçen yıl PC'ye PSVR 2 desteği getirip getirmeyeceği sorulmuştu ve "PSVR 2, PS5 konsoluyla kullanılmak üzere oluşturulmuştur." cevabını vermişti.

PlayStation VR başlıkları PC'ye bağlandığında Windows tarafından ikinci ekran olarak algılanıyor ancak SteamVR platformu başlığı tanımıyor.

Mod geliştiriciler, piyasaya sürülmesinden bu yana PSVR 2'yi PC üzerinde çalıştırmak için uğraşıyor. Onlardan bir tanesi olan iVRy isimli geliştirici, donanım üzerinde tersine mühendislik yöntemi uygulayarak başlığı Windows ile uyumlu hale getirmeye çalışıyor.

PSVR 2 İÇİN YENİ OYUNLAR AÇIKLANDI

Öte yandan Sony, PSVR 2 platformuna gelecek yeni oyunları da açıkladı. Liste yer alan isimler şu şekilde:

- The Wizards – Dark Times: Brotherhood: Bugün Çıkıyor
- Arizona Sunshine 2 DLC: Bugün Çıkıyor
- Little Cities: Bigger!: 12 Mart'ta Çıkıyor
- Wanderer: The Fragments of Fate: 27 Haziran'da Çıkıyor
- Zombie Army VR: 2024’te çıkacak
- Soul Covenant: 2024’te çıkacak

Kaynak: The Verge, Sony
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...