Tgrt Haber

SpaceX'in uydu internetinin fiyatı dudak uçuklattı

03 Şubat 2022 09:24 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 09:26
SpaceX'in uydu internetinin fiyatı dudak uçuklattı

The Verge'ün haberine göre, SpaceX, Starlink Premium olarak adlandırılan yeni bir paket çıkardı. 20 ila 40 milisaniye gecikmeyle 150 ila 500 Mb/sn’ye kadar hız sunan premium paketin fiyatı 500 dolar olarak açıklandı. Buna karşılık, standart paketin fiyatı 99 dolar.

Starlink standart pakete karşılık premium paketi kullananlar kabaca iki katı bir performans artışı için beş kat daha fazla ödeme yapacak. Ayrıca, premium planın 499 dolarlık fiyatının yanı sıra anten ve diğer donanımlar için 2 bin 500 dolar daha ödemek gerekiyor. Bununla birlikte, premium paketten ön sipariş vermek için 500 dolar depozito ödemek şart.

STARLINK'İN YENİ UYDULARI

SpaceX, yeni hizmetin "aşırı hava koşullarında" daha iyi çalışacağını ve müşterilerin 7/24 öncelikli destek alacağını açıkladı. Bu arada, Starlink uydu interneti uzak yerlerde hizmet veren tek yüksek hızlı internet seçeneği olabilir.

SpaceX'in uydu internetinin fiyatı dudak uçuklattı

SpaceX, geçtiğimiz Ekim ayında Starlink'in beta test programını duyurdu. Kısa süre önce ise şirket, orijinal yuvarlak olandan çok daha küçük ve daha ince olan yeni bir dikdörtgen uydu çanağı tanıttı. SpaceX, yeni Premium antenin bundan daha büyük olduğunu ve en yoğun ağ kullanımı zamanlarında bile kritik işlemler için bant genişliğinin sağlanmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Musk’ın şirketi, Ocak ayı ortasından itibaren yaklaşık bin 500 uydu dahil olmak üzere 2 binden fazla Starlink uydusunu fırlattı. Şu anda 4 bin 408 uydu bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...