Tgrt Haber

SpaceX rekora koşuyor: Uzayın yeni hakimi

31 Ocak 2022 13:56
SpaceX rekora koşuyor: Uzayın yeni hakimi
SpaceX,NASA,Elon Musk,ISS

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, bu yıl hedeflediği 52 uzay uçuşunu gerçekleştirirse, 31 uçuşla 2021’de kırdığı rekoru egale edecek.

Elon Musk’ın uzay şriketi SpaceX, bu yıl planlandığı uçuşlarının hepsini gerçekleştirerek yeni bir rekora koşmak istiyor.   27 Ocak’ta düzenlenen Havacılık ve Uzay Güvenliği Danışma Paneli'nde (Aerospace Safety Advisory Panel-ASAP) NASA yetkilisi Sandra Magnus, SpaceX’in bu yıl planlandığı 52 fırlatma görevi olduğunu açıkladı.

SPACEX’İN HEDEFİNİ ‘İNANILMAZ’ OLARAK NİTELENDİRDİ

Magnus bu rekor sayıyı açıklarken “inanılmaz” diye niteleyerek planlanan uçuşların miktarının büyüklüğünü gözler önüne serdi. SpaceX’in uçuşlarında Starship prototiplerinin testlerini içerip içermediği konusundan bilgi vermeyen Magnus, dikkatli ve emniyetli olunması gerektiğini vurguladı.

Gerçekleştirilen ve planlanan mürettebatlı uzay uçuşlarında NASA’nın önemli bir ortağı olan SpaceX, NASA astronotlarını ve kargolarını Crew Dragon'la Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıyor. SpaceX, Uluslar Arası Uzay İstansyonu (ISS) görevleri dışında NASA’nın Artemis programı kapsamında insanları Ay’a götürmek için Starship adlı yeni nesil roketi geliştiriyor.

SpaceX’in NASA ile yürüttüğü çalışmaların dışında ABD Savunma Bakanlığı için de uydular fırlatıyor.

GEÇEN YIL TUTTURAMADI

Öte yandan uçuş takvimleri her an değişme potansiyeline sahip. Dolayısıyla 52 hedefinin tutturulacağının bir garantisi yok. Örneğin Musk geçen yıl 48 uzay uçuşunun yapılacağını söylese de bu sayı 31'de kalmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...