Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
6 saat 9 dakika önce

Kuzey Kore’nin uydu fırlatma denemesi başarısız oldu

Kuzey Kore, yörüngeye keşif uydusu fırlatma denemesinin taşıyıcı roketin havada infilak etmesi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
18 saat 40 dakika önce

Çin, 'gösteriş meraklısı' sosyal medya fenomenlerine acımadı!

Çin hükümeti, sosyal medyada gösterişli yaşam tarzlarını sergileyen fenomenlere acımadı! "Çin'in Kim Kardashian'ı" da dahil olmak üzere çok sayıda içerik üreticisinin hesapları tek kalemde yasaklandı.
 - Yapay zeka analiz etti
19 saat 15 dakika önce

Yapay zeka, erkek ve kadın beyinleri arasındaki 'çarpıcı' farkı buldu

Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, yapay zeka kullanarak kadın ve erkek beyinleri arasındaki farkları inceledi. Araştırmada, hayal kurma, hafıza ve karar verme süreçlerinden sorumlu alanlarda önemli farklılıklar tespit edildi.
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 11 dakika önce

ChatGPT, programlama ile ilgili soruların yarısından çoğuna yanlış cevap verdi!

ChatGPT'yi günümüzde hemen hemen herkes işinde veya okulunda kullanıyor. Sorulara hızlı, net ve nokta atışı cevaplar vermesi, sohbet botunu cazip kılıyor. Ancak yeni bir araştırma, sistemin o kadar da güvenilir olmayabileceğini akıllara getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
21 saat 4 dakika önce

Tesla'nın trafikte 'araya kaynak' yaptığı anlar viral oldu!

Tesla'nın otonom sürüş sistemi "FSD", bir kavşakta uzun araç kuyruğunu atlayarak öne geçti ve sola dönüş yaptı. Bu manevra, sosyal medyada kısa sürede viral oldu.
 - "Ortaklık için hazırız" mesajı!
21 saat 44 dakika önce

Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki başarısı Japonya'nın dikkatini çekti! 'Ortaklık için hazırız'

Türkiye'nin uzay alanındaki yükselişi, Japonya'nın dikkatini çekiyor. Japon Ispace şirketinden Urata Masayuki, Ay projelerine olan ilginin arttığını ve Asya Pasifik bölgesindeki yatırımların hızla artmasını beklediklerini belirterek, Türkiye'nin bu alandaki başarısına dikkati çekti.
Teknoloji - Teknoloji
22 saat 14 dakika önce

iPhone 16 Pro ile iPhone 15 Pro yan yana geldi

iPhone 16 serisinin tanıtım lansmanı eylül ayında yapılacak. Sızdırılan görsele göre, iPhone 16 Pro, 6.3 inçlik ekranı, yeni Capture Düğmesi ve daha büyük kamera sensörü ile iPhone 15 Pro'dan farklılık gösterecek.
Teknoloji - Teknoloji
22 saat 54 dakika önce

YouTube'da mırıldanarak şarkı bulma dönemi

Hatırlayamadığınız şarkıları saatlerce arama derdi sona eriyor. YouTube, Music uygulamasına yeni bir özellik kazandırdı. Kullanıcılar artık mırıldanarak ya da ıslık çalarak şarkıları bulabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
23 saat önce

Türk öğrenciler, ticareti kolaylaştıracak sanal gözlük geliştirdi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrencileri, tamamen yerli imkanlarla geliştirdikleri Sanal Gerçeklik (VR) Projesi ile fuarlarda sergilenecek ürünlerin taşınma masraflarını ortadan kaldırarak ticarete yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor.
 - Kargalarda yeni bir zeka belirtisi!
27 Mayıs 2024 - 11:49

Kargaların tıpkı insanlar gibi nesneleri sayabildiği ortaya çıktı

Yeni bir araştırmada, kargaların belirli sayıda ses üretme yeteneği incelendi. Kargalar, görsel ve işitsel ipuçlarına yanıt olarak birle dört arasında ses çıkarmak üzere eğitildi ve her denemede belirli sayıda ses çıkararak bir hedefi gagalayarak denemeyi tamamladılar.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2024 - 11:18

Elon Musk'ın '56 milyar dolarlık' maaşına boykot! Tesla'yı uyardılar

Vekâlet danışmanlığı firması Glass Lewis, Tesla hissedarlarına, CEO Elon Musk için önerilen 56 milyar dolarlık maaş paketini reddetmeleri çağrısında bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2024 - 10:46

Samsung, Galaxy M35 5G modelini tanıttı: Özellikleri ve fiyatı

Samsung bu aralar Galaxy S24 FE'nin tanıtılacağı haberiyle gündeme gelse de sürpriz bir hamle yaparak Galaxy M serisini güncelledi. Galaxy M35 5G özellikleri ve fiyatı bugün resmi olarak açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2024 - 09:56

Elon Musk yine WhatsApp'ı eleştirdi: 'Hâlâ güvenli olduğunu düşünenler var!'

Elon Musk, X'e sesli / görüntülü arama ve uçtan uca şifreleme desteği gibi özellikler ekleyerek WhatsApp'a rakip olmuştu. Milyarder şimdi de WhatsApp'ın güvenilir bir program olmadığını savundu. İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
27 Mayıs 2024 - 09:09

iOS 18, iPhone'da yapay zekayla emoji oluşturabilecek

Apple'ın haziran ayında tanıtacağı iOS 18 güncellemesi, yapay zeka desteğiyle iPhone'lara yeni özellikler kazandıracak. Kullanıcılar, mesajlarına yazdıklarına göre özel emojiler oluşturabilecekler. İşte ayrıntılar...
 - Rus basını analiz etti
26 Mayıs 2024 - 09:44

KAAN'ın F-35'ten en büyük farkını Ruslar açıkladı

Türkiye'nin 5. Nesil savaş uçağı KAAN'ı inceleyen Rus basını ABD yapımı F-35'ten en dikkat çeken farkını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Mayıs 2024 - 17:23

Yeni Android güncellemesi, kaybolan TV kumandasını elinizle koymuş gibi bulacak

Sürekli televizyon kumandanızı kaybedip bulana kadar kırk dereden su getiriyorsanız, Google'ın buluşu işinize yarayabilir. Yeni Android 14 TV güncellemesi, kaybolan kumandaları bip sesi ve yanıp sönen LED ışığı ile bulmayı sağlayan yeni bir özellik içeriyor.
Teknoloji - Teknoloji
25 Mayıs 2024 - 16:37

Google, Play Store'daki uygulamalarda tavan fiyatları artırdı

Teknoloji devi Google, Android kullanıcılarının pek hoşuna gitmeyeceği düşünülen bir karar aldı: Play Store'daki uygulamalara konulan tavan fiyat sınırını iki kattan fazla artırdığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
25 Mayıs 2024 - 15:53

Sony, PlayStation Plus'tan kaldıracağı oyunları açıkladı: GTA 5 ve dahası!

Sony, Haziran 2024'te PlayStation Plus kataloğundan Grand Theft Auto V (GTA 5) dahil olmak üzere birçok oyunu kaldıracak. İşte PS Plus'a veda edecek oyunlar...
Teknoloji - Teknoloji
25 Mayıs 2024 - 15:14

Spotify, otomobillere özel Car Thing cihazını kullanımdan kaldırıyor

Spotify, otomobillerde kullanılmak üzere tasarlanan Car Thing adlı ilk donanım ürününün 9 Aralık'ta kullanımdan kaldırılacağını ve çalışmayı durduracağını açıkladı.
 - Mini akıllı mühimmat atışları gerçekleşti
25 Mayıs 2024 - 14:16

Bayraktar TB2 ve AKINCI, EFES-2024 tatbikatında nefes kesti: Mini akıllı mühimmat atışları tamam!

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulum Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA'nın EFES-2024 tatbikatı kapsamında mini akıllı mühimmat atışları gerçekleştirdiği anları sosyal medya hesabından paylaştı.
Sona Git