Tgrt Haber

Steam oyun iadesini zorlaştıran sistemi devreye aldı

25 Nisan 2024 09:08 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 22:09
Steam oyun iadesini zorlaştıran sistemi devreye aldı

Valve, Steam'de iadeyi zorlaştıran bir karar aldı. Artık kullanıcılar erken erişim aşamasındaki oyunları istedikleri zaman iade edemeyecekler.

Bilgisayar oyuncularının vazgeçilmez platformu Steam, oyun iadelerinde önemli bir değişikliğe gitti. Artık erken erişim aşamasında bulunan oyunlar da iki saat sınırına dahil edilecek.

Valve'den yapılan açıklamada, Steam'de bir oyunu çıkış tarihinden önce satın aldığınızda, geri ödemeler için iki saatlik oynama süresi sınırının geçerli olacağı belirtilirken, iadenin 14 gün içinde yapılması kuralının ise oyun çıktıktan sonra başlayacağı ifadesi kullanıldı.

BETA TESTLERİ HARİÇ TUTULDU

Beta test sürecindeki oyunların söz konusu sınırlamanın dışında kalacağı bilgisini veren Valve, "Örneğin, Erken Erişim veya Gelişmiş Erişim'de olan bir oyun satın alırsanız, herhangi bir oynama süresi iki saatlik iade limitine dahil edilecektir" diye not düştü.

Steam oyun iadesini zorlaştıran sistemi devreye aldı - 1. Resim

Oyuncular, oynanamayan bir oyunu çıkış tarihinden önce satın aldıklarında ise, o oyunun yayınlanmasından önce istedikleri zaman geri ödeme talebinde bulunabilecekler. Ve standart 14 günlük/iki saatlik iade süresi, oyunun çıkış tarihinden itibaren geçerli olacak.

8 YIL ÖNCE BAŞLADI

Valve, Steam kullanıcılarının satın aldıkları oyunu koşulsuz şartsız iade edebilecekleri sistemi 8 yıl önce hayata geçirdi. Satın alma tarihi itibarıyla 14 gün geçmemiş ve iki saatten fazla oynanmamış oyunlar "geri ödemeye uygun" olarak kabul ediliyor.

Ancak erken erişim programı kapsamındaki oyunlar şimdiye kadar herhangi bir süre sınırı olmadan iade edilebiliyordu. Bu da, oyunu yüzlerce saat oynadıktan sonra iade edenlerin olduğu bir suistimale yol açmıştı. Şirket son kararıyla beraber bunun önüne geçmiş oldu.

Kaynak: Valve
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...