Tgrt Haber

Şüpheli haberleri bildirin: 'Dezenformasyon Bildirim Servisi' uygulaması kullanıma açıldı!

07 Şubat 2023 09:35 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 09:51
Şüpheli haberleri bildirin: 'Dezenformasyon Bildirim Servisi' uygulaması kullanıma açıldı!
dezenfarmasyon,android,ios,teknoloji

Deprem sonrası ortaya çıkan asılsız haberleri bildirmek için yeni ugyulama devreye alındı. 'Dezenformasyon Bildirim Servisi' artık indirilebilir. İşte detaylar.

Türkiye depremi sonrası sosyal medya ne yazık ki yalan ve yanlış haberlerle çalkalanıyor. 7.7 büyüklüğündeki deprem ölümlerle sonuçlanırken, vatandaşlara 'şu saatte şu bölgede deprem olacak' gibi bazı yalan haberler veriliyor.

İletişim Başkanlığı ise bu tür haberlerin önüne geçmek için yeni bir uygulamayı devreye aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dezenformasyon Bildirim Servisi'nin kullanıma açıldığını bildirdi.

ŞÜPHELİ HABERLERİ BİLDİRİN

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dezenformasyon Bildirim Servisi halkımızın kullanımına açılmıştır. Deprem felaketine ilişkin üretilen ve yayılan şüpheli/yalan olduğunu düşündüğünüz haberleri uygulamamızı telefonunuza indirip bildirebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

UYGULAMA NASIL İNDİRİLİR?

Android ve iOS cihazlarınız için her iki uygulamayı mağazalardan indirebilirsiniz.

-Android için Dezenformasyon Bildirim Servisi'ni indirmek için BURAYA tıklayın.

-iOS cihazlar için  Dezenformasyon Bildirim Servisi'ni indirmek için  BURAYA tıklayın.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1622777204852592640

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...