Tgrt Haber

Taciz skandalının ardından teknoloji devi, metaverse'de önlem aldı

05 Şubat 2022 15:47
Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, 2021 yılının sonlarında metaverse planlarını açıkladı.

Facebook’un ana şirketi Meta, metaverse (sanal evren) projesinde önemli bir sorunla karşılaştı. Son olarak Meta’nın adı taciz skandalıyla anıldı. Bunun üzerine şirket, metaverse platformuna kişisel alan aracı ekledi.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, 2021 yılının sonlarında metaverse planlarını açıkladı.

Meta’ya ait sanal gerçeklik ağı Horizon, kullanıcıların avatarları arasında minimum bir mesafe bırakmaya başladı. İnsanların sanal olarak sosyalleşebileceği sürükleyici platformdaki "kişisel sınır" işlevi, kullanıcıların dijital proxy'lerinin etrafına bir alan halkası yerleştiriyor.

Horizon başkan yardımcısı Vivek Sharma, "Kişisel bir sınır, herhangi birinin avatarınızın kişisel alanını işgal etmesini engelliyor. Birisi kişisel sınırınıza girmeye çalışırsa, sistem sınıra ulaştıklarında hareketlerini durduracak.” dedi.

METAVERSE KULLANICISI TACİZE UĞRAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde bir metaverse kullanıcısı, sanal evrene katıldıktan bir dakika sonra sözlü ve cinsel tacize uğradığını açıklamıştı. Konu hakkında konuşan Sharma, kişisel sınır özelliğinin varsayılan olarak açık olduğunu söyledi. Ancak yine de kişilerin el sıkışabileceğini sözlerine ekledi.

Taciz skandalının ardından teknoloji devi, metaverse'de önlem aldı

Bu arada Horizon’un geliştiricisi, platformda başka bir sanal karaktere uygunsuz bir şekilde dokunmaya çalışan avatarların zaten ellerini ortadan kaldırmaya yönelik bir önleme politikası izlediklerini belirtti.

Meta, metaverse projesi kapsamında Horizon Worlds sanal gerçeklik platformunu Aralık ayında Kuzey Amerika'da kullanıma sundu. Facebook, 2021’in son aylarında sosyal medya şirketi olmaktan öteye giderek, fiziksel dünya ile dijital dünya arasındaki sınırları bulanıklaştıran sanal bir evren inşa etme planlarını açıkladı.

Bununla birlikte, eleştirmenler taciz veya yanlış bilgilendirme gibi çevrimiçi olarak gözlemlenen belirli kitlesel fenomenlerin sanal evrende de ortaya çıkmasından şüpheleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da 18 yaş ve üzeri kişiler, uygun donanıma sahip oldukları sürece artık Horizon'da arkadaşlarıyla veya başkalarıyla bir araya gelebilir, oyun oynayabilir ve kendi sanal dünyalarını kurabilirler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...