Tgrt Haber

Tamamen fosilsiz:Birleşik Krallık'ta sentetik yakıt ile İHA uçuruldu:

30 Mart 2022 12:12 - Güncelleme : 30 Mart 2022 12:36
Tamamen fosilsiz:Birleşik Krallık'ta sentetik yakıt ile İHA uçuruldu:

Fosil yakıta alternatif kullanan RAF, ilk başarılı İHA uçuşunu gerçekleştirdi. Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri, dört metrelik drone'u sentetik yakıtla uçurmayı başardı.

Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri (RAF), Fosil yakıt alternatifi projesi Project Vermeer'de önemli adımlar atıyor. 

Kraliyet Hava Kuvvetleri, Vermeer Projesi kapsamında sentetik yakıt ile dört metrelik İHA'yı uçurmayı başardı. Havacılık yakıt konusunda önemli çalışmalarıyla ön plana çıkan Kraliyet Hava Kuvvetleri, yakıt kullanımındaki bu çevre dostu çalışmasıyla dünyanın gündeminde.

4 METRELİK IHA UÇURULDU

Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri'nin sürdürdüğü Vermeer Projesi'nde kullanılan  sentetik kerosen, tamamen fosilsiz ve gıda atıkları gibi yüksek şeker seviyelerine sahip ham maddelerin bakteriler ile karıştırılmasıyla oluşturuldu.

Tamamen fosilsiz:Birleşik Krallık'ta sentetik yakıt ile İHA uçuruldu:

Bu süreçte herhangi bir alt yapıya ihtiyaç duyulmuyor. Çünkü sentetik gazyağı herhangi bir yerde yapılabiliyor. Dolayısıyla dünya çapındaki askeri konuşlandırmalar için önemli bir avantaja sahip.

Özellikle havacılık alanında önemli bir role sahip olan buluş, fosil bazlı yakıtlara nispeten önemli derecede azaltmış karbon ayak izi ile, uzaktan kumandalı hava sistemlerinden savaş uçaklarına kadar tüm platformlarda kullanılabilecek potansiyelde. Proje kapsamında 4 metrelik İHA uçurulurken, ilereyen dönemlerde bunun daha fazla hava aracı için kullanılması bekleniyor. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...