Tgrt Haber
Tgrt Haber

Tarih verildi: Apple’ın M3 çipli iMac modeli geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
25 Nisan 2022 15:13 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 15:14
Tarih verildi: Apple’ın M3 çipli iMac modeli geliyor

Yüksek performansa sahip M1 işlemcilileriyle piyasaya damga vuran Apple’ın, henüz M2 serisini piyasaya çıkarmadan M3 için hazırlıklara başladığı bildirildi.

Bilgisayar pazarında iddialı modelleri bulunan Apple, özellikle son yıllarda kendi geliştirdiği işlemciler ile piyasaya damga vurdu. Cupertino merkezli üretici M1 işlemciye sahip bilgisayarları ile dikkatleri üzerine çerken, haziran ayı gibi yakın bir tarihte M2 serisi ürünleriyle kullanıcı karşısına çıkacak.

Firma henüz M2 serisini piyasaya çıkarmadı. Ancak  Bloomberg yazarı Mark Gurman, Apple’ın ileriye dönük çalıştığını belirterek M3 işlemci için kolları sıvadığını ifade etti. Ayrıca M3 işlemciyi kullanan iMac’in geleceğinin de altını çizdi.

M3 İŞLEMCİLİ IMAC GELİYOR

Son çıkan haberlere göre Apple, en güçlü ‘M3’ işlemcisini gelecek yıl piyasaya sürebilir. Power On haber bültenini yayımlayan Bloomberg yazarı, ABD’li teknoloji devinin yeni M3 çipli iMac üzerinde çalışmaya başladığına dair bilgiler aldığını belirtti.

Tarih verildi: Apple’ın M3 çipli iMac modeli geliyor

2023 sonlarında gelmesi beklenen yeni M3 çipli iMac şimdiden merak konusu oldu. Apple’un bu bilgisayarı işlemci dışında ne gibi özellikler ile donatılacağı şu an bilinmiyor. Mevcut 24 inç modeli mi yoksa, daha farklı bir modelin gelip gelmeyeceği ilerleyen dönemde netlik kazanacak.

Bunun yanı sıra Gurman, iMac Pro’nun da yapım aşamasında olduğunu belirtti. Ancak Pro model için daha çok zaman olduğunun da altını çizdi.

M2'Lİ ÜRÜNLER YOLDA

Apple’ın M2 işlemciye sahip ürünleri çok yakında geliyor. Cupertino merkezli firma, yeni yonga setinden güç alan iMac ve MacBook’u WWDC etkinliğinde lanse edecek. Bu yılın haziran ayında yeni bilgisayarlar tanıtılırken, sonraki dönemde ise M3 işlemcili ürünler piyasaya çıkacak. Ancak bunun öncesinde eylül ayında iPhone 14 lansmanı olacağını da yeri gelmişken belirtmekte fayda var.

APPLE, İŞLEMCİLERİYLE GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Son dönemde Inel ile ortaklığını bitiren Apple, performans anlamında ürünlerini adeta baştan aşağı iyileştirdi. Bu yıl M1 Ultra’yı piyasaya çıkaran üretici, performans konusunda çok iyi bir ilerleme kaydetti. M2 işlemcide de yine beklentiler yüksek tutulurken, M3 ile birlikte Apple’ın rakipsiz olacağı iddia ediliyor.

Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...