Tgrt Haber

Tesla'ya 'Siri' dopingi: Araçlar sesle kontrol edilebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TeslaNorth
21 Ağustos 2023 11:16 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 11:18
Tesla'ya 'Siri' dopingi: Araçlar sesle kontrol edilebilecek
tesla,,,siri

Tesla, Apple Kestirmeler uygulamasını desteklemeye başladı. Kullanıcılar artık "Hey Siri" komutuyla araçlarındaki birçok işlemi uzaktan yapabilecek.

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, iPhone ve Apple Watch sahiplerini yakından ilgilendiren bir özellik getirdi. 'Tesla iOS' uygulaması için yayınlanan son güncelleme ile birlikte kullanıcılar, araçlarını direkt olarak Siri üzerinden kontrol edebilecek.

Hem iPhone hem de Apple Watch kullanıcıları artık arabalarını sesli komut aracılığıyla uzaktan yönetebilecek. Aracı kilitleme ve kilidini açma, şarjı başlatma ve durdurma gibi temel düzeydeki bazı işlemleri "Hey Siri" kısayolunu kullanarak, ellerinizi kullanmadan gerçekleştirebileceksiniz.

Örneğin telefonunuza veya akıllı saatinize "Hey Siri" diye seslenip, ardından "Tesla'mın kapılarını aç" ya da "Tesla'mı şarj et" komutlarından birini söylediğinizde, uygulama komutunuzu araca otomatik olarak ileterek istediğiniz işlemi gerçekleştirecek.

TeslaNorth sitesi tarafından paylaşılan bilgiye göre, Tesla'nın desteklediği komutların tamamı şu şekilde:

  • Tesla'nın kilidini açma ve kilitleme
  • Ön koşullandırmayı başlatma ve durdurma
  • Şarjı başlatma ve durdurma
  • Bagaj, ana hat ve şarj bağlantı noktasını açma ve kapatma
  • Gözcü Modu ve Köpek Modu özelliklerini etkinleştirme ve devre dışı bırakma

Tesla uygulaması ile halihazırda iPhone cihazları aracılığıyla arabadaki birçok işlemi uzaktan gerçekleştirmek mümkün. Örneğin telefon anahtarıyla kilitleyebiliyor ve kilidi açabiliyor, klima kontrollerini yönetebiliyor ve yazılım güncellemelerini kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca menzilinizi de yine telefondan kontrol edip şarj sınırını da belirleyebiliyorsunuz.

"Araç ve iklim kontrollerinize Apple Kestirmeler uygulamasından erişin" notuyla duyurulan yeni Siri desteği ile beraber Tesla kullanıcılarının sürüş deneyimini iyileştirirken, aynı zamanda araçlarını Apple ekosistemiyle de daha fazla uyumlu hale getirdi.

Derleyen: TGRT Haber

Kaynak: TeslaNorth
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...