Tgrt Haber

TikTok ve Telegram'a bir ülkeden daha yasak!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2023 08:25 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 08:33
TikTok ve Telegram'a bir ülkeden daha yasak!
TikTok,Telegram,Yasak

Tiktok, Telegram ve bahis sitesi 1XBET'e erişim Somali'de yasaklandı. Gerekçe ise ahlaka aykırılık.

Doğu Afrika ülkesi Somali'de İletişim ve Teknoloji Bakanlığı, sosyal medya ile ilgili aldığı yeni kararları duyurdu. Bakanlık tarafından düzenlenen "İletişim, İnternet ve Sosyal Medya Güvenliği Konferansı" sonrası alınan karar kapsamında ülkede Tiktok, Telegram ve 1XBET'in yasaklanması talimatı verildiği duyuruldu.

"YAŞAM BİÇİMİNİ ETKİLEYEN, KÖTÜ DAVRANIŞLAR"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Konferansta Somalili gençlerin hayatını olumsuz yönde etkileyen hatta ölümlere neden olan Tiktok, Telegram ve 1XBET platformlarının kapatılmasının önemli olduğu kararlaştırıldı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, gençlerin ve kadınların çoğunlukta olduğu bu platformların "ahlaka aykırı durumlar sergilediği" kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: "Ulusal Telekomünikasyon Kanunu'nun 64 ve 65. maddelerinin uygulanması amacıyla, İletişim ve Teknoloji Bakanlığı, Somali toplumunun yaşam biçimini etkileyen ve kötü davranışlarda artışa neden olan iletişim ve internet araçlarını kullanırken ahlaki davranışlarını korumak için çalışmaktadır."

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...