Tgrt Haber

TikTok video süresi yeniden uzuyor: Bu kez 5 dakikaya çıkacak

23 Şubat 2022 16:27 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 16:41
TikTok video süresi yeniden uzuyor: Bu kez 5 dakikaya çıkacak

Popüler video platformu TikTok, yakında video sürelerini uzatacak. Bu alanda çalışmalarını sürdüren şirket, süreyi 5 dakikaya kadar çıkarmayı planlıyor.

Milyonlarca kullanıcı kitlesiyle önde gelen video platformlarından TikTok, popülaritesini her geçen gün artırıyor.

Facebook, Instagram ve daha birçok sosyal medya şirketleri, yeni özelliklerini de TikTok'tan kopyalamaya başladı. Sunduğu özelliklerle kullanıcının beğenisini kazanan TikTok, bu kez de video süreleriyle ilgili bir adım atmaya hazırlanıyor. 

TIKTOK VİDEO SÜRESİ UZUYOR

TikTok, özellikle video süresi bakımından sürekli olarak çalışma yapmakta. Mevcut uygulamada videoları 3 dakika ile sınırlandıran şirket, artık kısa video algısından çıkarak süreleri biraz daha uzatmayı hedefliyor. 

Özellikle rakiplerini geride bırakmak isteyen TikTok, kullanıcıların daha uzun videolar çıkararak uygulamadaki süreyi arttırmayı planlıyor. 

TikTok video süresi yeniden uzuyor: Bu kez 5 dakikaya çıkacak


Geçtiğimiz haftalarda video platformunun, video sürelerini 3 dakikadan 5 dakikaya çıkaracağına dair raporlar ortaya çıktı. Kullanıcıların daha uzun video çekmesi mümkün kılınırken, özellikle; günlük vlog, mini mutfak turları, yemek tarifleri ya da daha birçok etkinlik de sunulacak 5 dakika süreyle çekilebilecek. 

Diğer platformlarında bu anlamda yeni özellikleri mevcut. Örneğin Snapchat, YouTube gibi platformlarda da kısa videolar, yani shorts oluşturmak mümkün.

TikTok ise, asıl amacı kısa videoların süresini biraz daha artıracak. Zira video sürelerinin artması, kullanıcı tarafından da olumlu yönde etkiler oluşturacaktır. Ayrıca bu yeniliğin YouTube Shorts'u da tehit ettiğini belirtmeden geçmeyelim. TikTok'un yeni hamlesi, özellikle video platformlarına karşı büyük tehdit oluşturacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...