Tgrt Haber

Togg'a talep patladı, fabrikada çift vardiya başladı

03 Ekim 2023 19:07 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 19:09
Togg'a talep patladı, fabrikada çift vardiya başladı
,,

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), Eylül ayında 2 bin 204 adet T10X aracını kullanıcılarıyla buluşturdu. Toplam teslimat adedini 5 binin üzerine çıkaran Togg, sürekli artan talebi karşılamak için çalışma düzenini revize etti. Açıklanan bilgiye göre Togg'un fabrikasında çift vardiya sistemine geçildi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), üretimde vites yükseltti. 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanan yeni model üzerinde çalışmalar devam ederken, bir yandan da artan talebi karşılamak için fabrikadaki vardiya sayısı artırıldı.

TOGG'A TALEP YETİŞMEDİ, ÇİFT VARDİYA BAŞLADI

Ekonomim'in haberine göre Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, gazetecilerle Togg Teknoloji Kampüsü'nde bir araya geldi. Şirketin yeni hedeflerine ilişkin bilgi veren Karakaş, Gemlik'te bulunan üretim tesisinde çift vardiya sistemine geçtiklerini belirtti.

Togg Teknoloji Kampüsü'nde bir vardiyada günde 170 adet araç üretildiğini belirten Gürcan Karakaş, ikinci vardiyaya geçilmesiyle birlikte günde 280 adet araç üretebilir hale gelecekleri bilgisini paylaştı.

Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu kapsamındaki en önemli projelerinden Togg'a vatandaşların yoğun ilgisi sürüyor. Şirket tarafından açıklanan bilgiye göre, sadece Eylül ayı içerisinde 2 bin 204 adet Togg T10X aracı teslim edildi.

Togg, teslimata başladığı Mayıs ayı ile Ağustos ayı arasında 3 bin 400 araç teslimatı gerçekleştirmişti. Son verilerle birlikte bu sayı 5 bin 604 seviyesine çıkmış oldu. Marka yıl sonuna kadar 20 bin adet T10X aracını teslim etmeyi planlıyor.

Öte yandan yeni model için de çalışmalara devam ediliyor. Togg CEO'su Karakaş, mevcut SUV modeli ile birlikte SUV olmayan C segmenti yeni bir binek araç üzerinde çalıştıklarını belirtti. Yeni modelin 2024 yılında tasarımının tamamlanması, 2025 yılında ise yollara çıkarmayı hedeflediklerini de ekledi.

Kaynak: Ekonomim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mmt 5 Ekim 2023 21:49

O değilde bence araba stok yapanlar yandı çoğunluk şu an elektrikli düşünüyor

Eren 5 Ekim 2023 09:25

Tooga ulaşmak 10 yılı bulacak gibi

Sami özgen 5 Ekim 2023 08:04

Aylardır togg almak için uğraşıyorum.nerede satılıyor. Allah rızası için adamlarının değil ihtiyaç sahiplerine satın.

mega 4 Ekim 2023 16:26

gemiyle geliyormuş diye duydum, doğru mu, biri yazabilir mi

Sonraki Haber Yükleniyor...