Tgrt Haber

Tom Cruise için uzaya film stüdyosu kuruluyor

21 Ocak 2022 10:49
Tom Cruise için uzaya film stüdyosu kuruluyor
teknoloji,uzay,tom cruise,uzay filmi,uzay film stüdyosu

Ünlü aktör Tom Cruise'un yakında çıkacak uzay filminin yapımcısı Space Entertainment Enterprise şirketi, Dünya'nın yaklaşık 400 kilometre üzerindeki uzay üssünde bir film stüdyosu kurmayı planlıyor.

ABD’li oyuncu Tom Cruise, NASA (ABD Havacılık ve Uzay Ajansı) ve SpaceX ortaklığında uzayda bir film çekmek istiyor. Aslında bu proje yeni değil ve hatta ilk de olmayacak. Çünkü 2021’de Rus Uzay Ajansı (Roscosmos), bir oyuncu ve bir yönetmeni uzaya göndererek film çekti. 

Bununla birlikte, Tom Cruise'un yakında çekilmesi beklenen uzay filminin yapımcılığını yapan İngiliz Space Entertainment Enterprise şirketi, Uluslararası Uzay İstasyonu’na entegre bir film yapım stüdyosu inşa etmek istiyor. 

FİLM STÜDYOSU 2024'TE

Space Entertainment Enterprise (SEE), uzay istasyonunun ticari kanadı olan Axiom İstasyonu'na yaklaşacak “SEE-1” isimli film modülü için 2024 yılına işaret etti. Şirket, Aralık 2024’te bu modülün tamamlanarak uzay üssüne entegre edileceğini açıkladı. 

Tom Cruise için uzaya film stüdyosu kuruluyor

SEE-1 modülü, film, televizyon, müzik ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Bu modül sayesinde ekipler, yerçekimsiz ortamda çeşitli içerikler üretme, yayınlama ve canlı yayın yapma fırsatı yakalayacak.

İngiliz SEE şirketinin kurucu ortakları Dmitry ve Elena Lesnevsky, “SEE-1, insanlığın farklı bir aleme geçmesi ve uzayda heyecan verici yeni bir sayfa açması için inanılmaz bir fırsat.” dedi. Şirketin yöneticileri, küresel film sektörünün böylece uzaya taşacağını ve yenilikçi yaklaşımların ortaya çıkacağını söyledi. 

RUSLAR TOM CRUISE'DAN ÖNCE DAVRANDI

Bu sene içinde Tom Cruise ve yönetmen Doug Liman film çekmek üzere Uluslararası Uzay İstasyonu’na seyahat edecek. Cruise, Ekim 2021'de uçmayı planlıyordu ancak 200 milyon dolarlık bütçeyle ilgili sorunlar nedeniyle yolculuk ertelendi.

Tom Cruise için uzaya film stüdyosu kuruluyor

Bu arada, bir Rus film ekibi, The Challenge'da 12 günlük bir çekim için Ekim ayının başlarında uzay üssüne gitti. Film, uzayda hastalanan bir kozmonotu tedavi etmek üzere bir doktorun uzaya gönderilmesini konu ediniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...