Tgrt Haber

Toyota eski model binlerce aracını geri çağırdı

31 Ocak 2024 11:57 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 11:57
Toyota eski model binlerce aracını geri çağırdı
toyota,otomobil

Toyota, 2003 ile 2005 yılları arasında üretilen 50 bini aşkın aracını, hava yastıklarındaki patlama riski nedeniyle geri çağırdığını duyurdu. Şirket, sorundan etkilenen müşterilerine ne yapmaları gerektiğini de anlattı.

Toyota, 2003-2004 yıllarında üretilen Corolla ve Corolla Matrix ile model yılı 2004-2005 RAV4 araçlarında kullanılan hava yastıklarındaki patlama riski nedeniyle geri çağırdı. Salı günü yapılan açıklamada, hava yastıklarının patlaması durumunda ciddi yaralanma veya ölüm riski bulunduğu belirtildi.

Japon otomobil devi, daha önce aralık ayında duyurulan büyük bir çağırma operasyonunun ardından, ABD'de 50 bin araç ve Kanada'da 7 bin 300 aracı kapsayan yeni bir geri çağırma sürecini başlattı.

"ARACINIZI BAYİYE GÖTÜRMEYİN" ÇAĞRISI

Hava yastıklarını ücretsiz olarak onaracağını veya değiştireceğini de duyuran firma, müşterilere araçlarını bayiye götürmemelerini, bulundukları yerde mobil onarım veya çekim hizmeti sunacağını belirtti.

Kullanıcılar, toyota.com/recall adresine giderek araçlarının sorundan etkilenip etkilenmediğini kontrol edebilecekler.

Öte yandan ABD Ulaştırma Bakanlığı'nın verilerine göre, Toyota'nın araçlarındaki hava yastıkları, piyasaya sürüldüklerinden beri ülke çapında en az 27 ölüm ve 400 yaralanma vakasına yol açtığı kaydedildi.

Pazartesi günü de, Japon yetkililere sertifikasyon testlerinde yanıltıcı bilgi verildiğinin ortaya çıkmasının ardından, şirketin dizel motorlu modellerinin sevkiyatını durdurma kararı aldığı bildirildi. Etkilenen modeller arasında Afrika, Asya ve Avrupa'da satılan Toyota Land Cruiser 300 ve Toyota Hilux kamyonet ile Asya'da satılan Toyota Innova yer alıyor.

Salı günü Toyota, 2023'te 11,2 milyon araç satışı gerçekleştirdiğini duyurdu ve bu sayıyla beraber marka, dünyanın en çok satan otomobil üreticisi olmaya da devam ediyor.

Kaynak: Time.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...