Tgrt Haber

Türk Kızılay'ın Gazze'ye yardım gemisinin iletişim altyapısı Türksat'a emanet

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
08 Mart 2024 09:46 - Güncelleme : 08 Mart 2024 09:46
Türk Kızılay'ın Gazze'ye yardım gemisinin iletişim altyapısı Türksat'a emanet

Türksat, Türk Kızılay'ın liderliğindeki Gazze yardım gemisinin iletişim altyapısını genişbant internet hizmetiyle sağlayacak.

Türksat, Türk Kızılay'ın öncülüğünde hazırlanan ve 3 bin ton insani yardım malzemesini taşıyan Gazze yardım gemisinin iletişimini genişbant internet hizmetiyle sağlayacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre gemi, bağışçılar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birliği çerçevesinde sağlanan ambulans, su arıtma sistemi, gıda, hijyen kolisi, içme suyu, çadır ve ilaç gibi yardım malzemelerini taşıyor.

Yükleme işleminin tamamlanmasının ardından yola çıkan geminin, Gazze'ye güvenli bir şekilde ulaşması için büyük öneme sahip iletişim altyapısından Türksat sorumlu olacak.

Türksat'ın yerli ve milli uydu anteni HidrON SOTM antenleri ile Türksat uyduları üzerinden gemiyle canlı ve kesintisiz iletişim sağlanacak. Uydu anteni, Türksat 5B başta olmak üzere tüm Türksat uydularına anında bağlanabilecek.

"RUHUMUZ VE İLETİŞİM GÜCÜMÜZLE BİRLİKTEYİZ"

Türksat A.Ş., sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yolculuğun en anlamlısına çıkan #Kızılay‘ın İyilik Gemisi’ni #Gazze'ye uğurladık. Bu zorlu yolculukta iletişimimizi #Türksat #PeycON Hidron'la güçlü ve kesintisiz olarak sağlayacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun, yardımlaşma ruhumuz ve iletişim gücümüzle birlikteyiz.

Gazze'ye ulaştırılması için Türk Kızılayı öncülüğünde hazırlanan, insani yardım malzemesi taşıyan yedinci gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlandı. Türk Kızılayı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bağışçılar ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle temin edilen hazır yemek içerikli gıda kolileri, su, un, giyim, hijyen, çadır, uyku tulumu, battaniye, barınma malzemeleri, tıbbi ve bebek malzemeleri “MARIN” adlı gemiye yüklendi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...