Tgrt Haber

'Türkçe Starfield' için imza kampanyası başlatıldı: Binlerce oyuncudan destek geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Change.org
25 Ağustos 2023 14:27 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 14:46
'Türkçe Starfield' için imza kampanyası başlatıldı: Binlerce oyuncudan destek geldi
starfield,rol yapma oyunu,oyun,steam,

Bethesda'nın merakla beklenen uzay temalı aksiyon rol yapma oyunu Starfield, çıkışına sayılı günler kala Türkçe dil desteği eklenmesi yönünde başlatılan imza kampanyasıyla gündeme geldi.

Bethesda imzalı aksiyon rol yapma oyunu Starfield, 6 Eylül'de Xbox, PC ve Game Pass için çıkış yapacak. Popüler uzay temalı yapımda Türkçe seslendirme veya alt yazı desteğinin bulunmaması ise Türkiye'deki oyuncu topluluğunu harekete geçirdi.

Pintipanda rumuzuyla bilinen ünlü Twitch yayıncısı Tuna Akşen tarafından başlatılan  "Starfield için Türkçe Dil Desteği" kampanyası kısa sürede binlere ulaştı. Haberin yazıldığı tarihte 8 bini aşkın kişi tarafından destek verilen kampanya, dijital imza toplama platformu Change.org'ta devam ediyor.

Kampanya sayfasında "Türk oyuncuları topluluğu olarak gayet azımsanmayacak bir Xbox Game Pass abone miktarına sahip olduğumuzu biliyoruz ve Türkçe yerelleştirme desteğini alabileceğimizin farkındayız." ifadeleriyle Bethesda ve Microsoft yetkililerine çağrı yapıldı.

ARAPÇA VE KORECE DİLLERİ SONRADAN EKLENMİŞTİ

Arapça ve Korece dilleri için de benzer bir kampanya başlatılmış ve başarıyla tamamlanmasının ardından Bethesda, bu dilleri oyuna ekleme kararı almıştı. Oyun stüdyosunun Türkçe'ye kapıları açıp açmayacağı önümüzdeki süreçte belli olacak.

Dijital oyun satın alma platformu Steam'daki verilere göre, Starfield şu anda İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Japonca, Lehçe, Portekizce (Brezilya) ve Çince dillerini destekliyor. Aynı zamanda İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca ve Japonca dublaj seçeneklerini de oyunculara sunuyor.

Şu anda ön sipariş süreci devam eden Starfield, Xbox'ta 1,150 TL, PC'de 899 TL fiyat etiketine sahip olacak. Öte yandan oyunun Premium sürümü ise Xbox'ta 1,600 TL iken PC'de ise 1,299 TL olarak belirlendi. Game Pass abonelerine ise ücretsiz olacak.

Kaynak: Change.org
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadirhan babuç27 Ağustos 2023 15:06

Türkçe olursa alırım. Olmazsa korsana devam kimse kusura bakmasın

Sonraki Haber Yükleniyor...