Tgrt Haber

Elon Musk, Twitter’daki onaylı hesap hizmetini bir kez daha erteledi: Bu kez sebebi belli oldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
30 Kasım 2022 12:10 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 12:09
Elon Musk, Twitter’daki onaylı hesap hizmetini bir kez daha erteledi: Bu kez sebebi belli oldu
apple,twitter,musk,teknoloji

Geçtiğimiz günlerden bu yana Apple ile arası bir hayli açılan Elon Musk, Twitter’daki onaylı hesap hizmeti, yani Twitter Blue hizmetini bir kez daha erteleme kararı aldı.

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz haftalarda Twitter’dan reklamlarını keserek Elon Musk’ı şaşkınlığa uğrattı. ABD’li şirketin reklam vermeyi neden kestiği bilinmezken, Twitter’ın yeni sahibi Musk ise bu duruma bir hayli tepki gösterdi.

Üst üste tweet paylaşan Musk, Apple’a karşı sert eleştirilerde bulundu. Şirketin aslında her uygulama içi satın alımda yüzde 30’luk komisyon kestiğini vurgulayan Twitter patronu, Apple’ın şeffaf olmadığını da dile getirdi. Şimdi ise Musk, bu tartışmaların ardından Twitter’daki onaylı hesap hizmetini geçici bir süre daha askıya aldı.

TWITTER BLUE BIR KEZ DAHA ERTELENDI

Twitter'ın yenilenen Blue aboneliğinin, Apple'ın yüzde 30'luk komisyonundan kaçınmak için yeniden yayına alındığında iOS'ta uygulama içi satın alma olarak mevcut olmayabileceği iddia ediliyor.

Elon Musk, Twitter’daki onaylı hesap hizmetini bir kez daha erteledi: Bu kez sebebi belli oldu

Musk, yenilenen özelliğin 29 Kasım'da yayına alacağını söylemişti. Ancak Platformer isimli internet sitesi, bu lansmanın ertelendiğini söylüyor. The Verge'in ulaştığı kişilere göre ertelemenin doğrulandığı da belirtiliyor.

Platformer'a göre yenilenen Blue hizmetinde, 7,99 dolardan 8 dolara küçük miktarda artış ve telefon numarası doğrulama şartı da dahil olmak üzere birçok değişiklik olacak. Ancak bunlara dair henüz net bir bilgi olmadığını da belirtmekte fayda var.

Musk, paylaştığı bir tweet ile Apple'ın App Store'da Twitter'ı kaldırmakla tehdit ettiğini açıklamış ve şirketin kendilerine bunun için bir neden sunmadığını belirtmişti. Ayrıca Twitter'ın en büyük reklamcılarından biri olduğu söylenen Apple'ın sosyal ağdaki reklamların büyük bir kısmını durdurduğunu da sözlerine eklemişti.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...