Tgrt Haber

Twitter, Elon Musk'a dava açtı! Tüm kanıtlar mahkemeye sunuldu

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: The Verge
13 Temmuz 2022 13:35 - Güncelleme : 13 Temmuz 2022 14:02
Twitter, Elon Musk'a dava açtı! Tüm kanıtlar mahkemeye sunuldu
elon musk,twitter,teknoloji

Twitter ve Elon Musk mahkemede karşı karşıya gelecek. Sosyal medya şirketi, Musk’ın anlaşma yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddettiğini belirterek milyardere dava açtı.

Elon Musk, Twitter'ın sahte hesaplar konusundaki verilerini gerçek bulmayarak ve anlaşma gereğince istediği verileri karşılamadığını söyleyerek anlaşmadan çekildi. 25 Nisan günü tüm dünyaya duyurulan satın alma anlaşması Musk tarafından feshedildi. Ancak Twitter buna karşı çıkıyor.

Delaware’deki Chancery Mahkemesi’ne yaptığı şikayette sosyal medya devi, "Musk, imzaladığı anlaşma artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği için Twitter'a ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddediyor" ifadesini kullandı. 

Twitter yöneti ayrıca, Musk'ın anlaşmayı feshederken sunduğu gerekçelerin 'bahane' olduğunu iddia etti. Anlaşmanın imzalandığı günden bu yana milyarder iş insanının Twitter aleyhinde söylemlerde bulunduğunu ve bu nedenle şirketin hisselerinin düştüğünü de ileri sürdü. Bu konuda Twitter, "Anlaşmanın gerektirdiği gibi, piyasadaki gerilemenin maliyetini üstlenmek yerine Musk bu durumu Twitter'ın hissedarlarına çevirmek istiyor" diyerek şikayette bulundu.

TWİTTER YÖNETİMİ SESSİZ, MUSK'TAN YİNE AYNI TEPKİ!

Twitter sözcüsü Catherine Hill, yasal dosyalamanın ötesinde bir yorumda bulunmazken, Twitter yönetim kurulu başkanı Bret Taylor, davanın ‘Elon Musk’ı sorumlu tutmak amacıyla’ açıldığını söylüyor. Twitter davayı açtıktan kısa bir süre sonra Musk bir tweette “İroni lol” diyerek kendi üslubuyla cevap verdi.

Davada Twitter, Musk'ın SEC’e (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) yaptığı soruşturma çağrısını, sosyal medya şirketinin CEO’su Parag Agrawal'a Twitter’da gönderdiği dışkı emojisini ve Musk'ın Twitter hakkındaki paylaşımları ve esprilerini de gösterdi.

MUSK ÇOK DAHA FAZLA VERİ TALEP ETMİŞ

Sosyal medya devi, Musk’a erişim izni verilen ‘firehose’ verilerini de göstererek anlaşma kapsamındaki verilerden çok daha fazlasını verdiklerini ileri sürdü. Ancak Musk'ın avukatının çok daha fazla veriye ulaşmak istediklerini belirtti. Hatta konuyla ilgili yöneticilerin e-postalarını ve metin mesajlarını bile talep ettiklerini ileri sürdü.

Davaya göre, Musk ile yapılan anlaşmanın açıklanmasından bu yana Twitter içinde moral ve motivasyon kaybı gerçekleşti, birçok çalışan işten ayrıldı.  

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...