Tgrt Haber

Twitter, blog platformlarını bitirecek hamlesini yaptı

04 Şubat 2022 10:20 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 12:32
Twitter, blog platformlarını bitirecek hamlesini yaptı

Twitter, kurulduğunda 140 karakter olan karakter sınırını 2017'de 280'e çıkardı. Ancak sosyal medya devi, ‘Makaleler’ adı verilen yeni bir özellikle kullanıcıların daha uzun metinler yazmasına izin verecek bir çalışma yapıyor.

Mikroblog sitesi olarak tanımlanan Twitter, insanların uzun metinler yazabileceği bir platform değil. Ancak yine de şirket, karakter sınırını yıllar içinde artırdı. Fakat bu yeterli olmayınca birbirine bağlı tweet zincirlerini kullanıcılara sundu. Uzun mesajlarını tek bir tweet ile paylaşmak isteyenler ise genellikle açıklamaların resimlerini yayınlıyor. Şirket, bu sorunu çözeceğe benziyor...

Twitter, web sitesindeki düşüncelerini uzun bir makalede paylaşmak isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Sosyal medya devi yeni özelliğini ‘Makaleler’ için ayrılan gizli bir menüde test ediyor.

TWITTER, MEDIUM'A RAKİP OLACAK

Twitter Makalelerinin nasıl çalışacağına ilişkin bir ayrıntı bulunmazken muhtemelen kullanıcıların 280 karakter sınırı olmadan sosyal ağda tam makaleler yazmasına izin verecek.

Uygulama araştırmacısı

’un paylaştığı ekran görüntüsü, kullanıcıların "Bir Twitter Makalesi Oluştur" seçeneğine sahip olacağını gösteriyor. Bu da özelliğin belirli hesap kategorileriyle sınırlı olmayacağı anlamına geliyor.

Twitter, blog platformlarını bitirecek hamlesini yaptı

Bir Twitter sözcüsü, CNET’e açıklama yaparak şirketin yakında Twitter Makaleleri hakkında ayrıntıları paylaşacağını söyledi. Eğer Twitter, gerçekten de kullanıcıların daha uzun metinler yazmasına olanak tanırsa bu adım Medium gibi popüler blog platformlarına yönelik bir rekabet olarak görülebilir.

Bununla birlikte, Twitter’ın makalelerden herhangi bir şekilde para kazanıp kazanmayacağını da bilmiyoruz. Ancak daha uzun metinlerin Süper Takipçilere veya Twitter Mavi abonelerine özel olması sürpriz olmaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...