Tgrt Haber

Trollere kötü haber: Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk 'bot'lara savaş açtı, kimliksiz girilemeyecek

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
27 Nisan 2022 06:34 - Güncelleme : 27 Nisan 2022 07:42
Trollere kötü haber: Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk 'bot'lara savaş açtı, kimliksiz girilemeyecek

Twitter’ı satın alan Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, sahtekârlığa savaş açtı. Twitter’a üyelik artık kimlik kartı ile olacak ve gerçek isimler kullanılacak.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, popüler sosyal medya platformu Twitter’ı satın aldı. İlk sözleri bot hesaplarla ilgili olan Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Twitter’da yeni bir dönemin başlayacağının sinyallerini verdi. Herkesin istediğini yazabileceğini belirten Musk, “Botlar son bulacak. Herkes artık kişi olarak tanımlı olacak yani, takma isimliler veya troller platformda yer almayacak” dedi.

ALGI OPERASYONU DEVRİ BİTTİ

Bu yeni dönemden en çok PKK, DHKP-C ve FETÖ gibi Türkiye’ye karşı algı operasyonları yapan terör örgütlerinin açtığı bot hesaplar etkilenecek. Twitter’da Türkiye’de oluşturulan yerel gündemlerin yarısı yapılan araştırmalara göre sahte. Geçtiğimiz yıllarda, yazılımlar tarafından oluşturulan 108 binden fazla bot hesabın olduğu tespit edilirken aktif bot sayısının ise 33 binden fazla olduğu ortaya çıkarıldı. Twitter yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti’ye karşı kullanılan ve birçok toplumsal olayda da algı oluşturmak için devreye alınan bot hesapların kapatılması için bugüne kadar hiçbir adım atmamıştı. FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleri yeni dönemde Twitter üzerinden artık algı operasyonlarını yapamayacak.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1519039582704181250

 “RADİKAL KARARLAR ALINACAK”

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşat Ergün, Elon Musk’ın attığı bu adımı değerlendirdi. Twitter’da yeni bir dönemin başladığını ifade eden Kürşat Ergün, “Artık Twitter’dan sahte hesaplardan manipülatif eylemlere girişilemeyecek ve bu şekilde bir hukuksuzluk oluşturulamayacak.” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ TEMSİLCİLİK DAHA AKTİF OLACAK

Artık daha radikal kararların alınacağını belirten Ergün, bu şekilde de Türkiye’deki temsilciğin de daha aktif bir şekilde çalışılmasının sağlanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elon Musk’ın geçtiğimiz dönemlerde görüştüklerini ve ikili arasında geçen diyaloğa ilişkin iki tarafın da olumlu mesajlar verdiğini hatırlatan Ergün, “Türkiye’deki temsilciğin aktif hâle gelmesiyle beraber Twitter üzerinden bu tür manipülasyonların, toplumu hedef gösterme eylemlerinin veya linç gibi siber zorbalıkların son bulacağını düşünüyorum. Buna ilişkin yargı kararlarının Twitter’ın temsilcilikleri uyulacağı kanaatindeyim” dedi.

“Cumhurbaşkanı’mızın ve ilgili kişilerin bu temsilciliklerin pasif durumda olduğu ve aktif olarak çalışmaları gerektiğiyle alakalı bazı söylemleri olmuştu” diyen Ergün, son olarak ise şu anda bu konuyla ilgili bir yasa çalışmasının da bulunduğunu belirtti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...