Tgrt Haber

Twitter'dan ortalığı karıştıracak hamle: Üçüncü taraf uygulamalar bile bile engelleniyor

16 Ocak 2023 12:40 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 12:42
Twitter'dan ortalığı karıştıracak hamle: Üçüncü taraf uygulamalar bile bile engelleniyor
twitter,teknoloji

Elon Musk yönetimindeki Twitter'da işler iyice karışıyor. Sürekli değişimlerle gündeme gelen sosyal medya platformu, bu kez gözünü üçüncü taraf hizmetlere dikti.

Twitter yeni güncellemeleriyle daha kullanıcı dostu hale gelirken, platform çapında yapılan değişiklikler de bazen sorunlara neden olabiliyor.

Musk yönetimiyle önemli değişikliklere uğrayan Twitter, son zamanda üçüncü taraf uygulamalara erişim sorunuyla gündemde. Söz konusu hata başka uygulamaların Twitter'a bağlanmasını engellerken, sorunun asıl kaynağının Twitter olduğu ortaya çıktı.

TWITTER, ÜÇÜNCÜ TARAF UYGULAMALARI KASITLI ENGELLİYOR

Birkaç gün önce Tweetbot ve Twitterrific başta olmak üzere Talon gibi pek çok üçüncü taraf Twitter istemcisi erişim sıkıntıları yaşamaya başladı. The Information tarafından elde edilen bilgilere göre erişim kasıtlı olarak Twitter tarafından kesiliyor.

Twitter'dan ortalığı karıştıracak hamle: Üçüncü taraf uygulamalar bile bile engelleniyor

Twitter geliştirici ekibinin yazışmalarına göre üçüncü tarafistemcilerin erişim izinlerini gözden geçirme çalışmaları yürütüldüğü için izinlerin askıya alındığı bildirildi. Bu çalışmaların ne zaman sona ereceğine dair ise bilgi verilmedi.

Güvenilirliği üst düzeyde tutmayı amaçlayan Twitter, görünüşe göre üçüncü taraf uygulama ve hizmetleri de bu kapsamda erişime engelliyor. Ancak yapılan bu hamle diğer şirketlerin de tepkisine neden oluyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...