Tgrt Haber

Ukrayna ölen Rus askerlerinin yüzünü işte böyle tespit ediyor

24 Mart 2022 19:58 - Güncelleme : 24 Mart 2022 21:53
Ukrayna ölen Rus askerlerinin yüzünü işte böyle tespit ediyor

Ukrayna, savaşta ölen Rus askerlerinin yüzünü nasıl tespit ettiklerini açıkladı. Amerikan yazılımı Clearview AI kullandılarını belirten Ukrayna yetkilileri, bu sayede ölenlerin yakınlarına ulaşabilmenin de mümkün olduğunu ifadet etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya işgali üzerinden bir aydan fazla süre geçti. Hem Ukrayna hem Rusya yüzlerce askerini kaybederken Liev yönetimi, ölen Rus askerlerini tespit etmek için hangi teknolojiden yararlanıldığını açıkladı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, yabancı basına verdiği demeçte, ölü Rus askerlerini kimliklerini belirlemek için yüz tanıma yazılımı kullandıklarını belirtti. Fedoyrov bu sistemi kullanma amaçlarının, ölenlerin yakınıyla iletişime geçmek olduğunu ifade etti.

RUS ASKERLERİ, YÜZ TANIMA SİSTEMİ İLE TESPİT EDİLİYOR

Reuters’e açıklamalarda bulunan Federov "Bu askerlerin annelerine nezaket olarak, en azından ailelere oğullarını kaybettiklerini bildirmek ve daha sonra cesetlerini almak için gelmelerini sağlamak için bu bilgiyi sosyal medya üzerinden yayıyoruz" dedi. Tabii bunu tespit ettikten sonra ailelerle iletişim kurmayı tercüman yoluyla yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Ukrayna ölen Rus askerlerinin yüzünü işte böyle tespit ediyor

Ukrayna, ölen askerleri Clearview Al adlı yüz tanıma teknolojisi ile tespit ediyor. Bu yazılım, resmi çekilen Rus askerini sistem üzerinde tespit edebiliyor. Ayrıca Rus sosyal medya hizmeti VKontakte'den çekilen 2 milyon fotoğrafta, yüz tespitinde önemli bir rol oynuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...