Tgrt Haber

Ukraynalı mülteciler sığınak için Tinder uygulamasından yararlandılar

13 Mart 2022 10:47 - Güncelleme : 13 Mart 2022 11:04
Ukraynalı mülteciler sığınak için Tinder uygulamasından yararlandılar

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali aralıksız devam ederken, mülteciler ise ülkelerini terk ederek güvenli yerlere yerleşiyorlar. Ancak Ukraynalı mülteciler, sığınacak yer bulmak için ilginç bir uygulamadan yararlandılar. Yaklaşık 2.5 milyon mülteci komşu ülkelere giderken, bunlardan bazıları flörtleşme uygulaması Tinder'dan yararlandı.

MÜLTECİLERDEN TINDER TAKTİĞİ

Ukraynalı mülteciler sığınak için Tinder uygulamasından yararlandılar

New York Times'in haberine göre Ukraynalı mülteciler, güvenli olarak gördüğü komşu ülkesi Romanya'ya sığınıyorlar. Ancak orada kalacak yer bulmak isteyen kullanıcılardan bazıları, ilginç bir yönteme başvurdular.

Basına konuşan Anastasia Tischchenko ve arkadaşı Natalia Masechko, Ukrayna'dan kaçtıkları Romanya ülkesinde kalacak yer arıyordu. Evleri Lviv'in güneyinde, batı Ukrayna'da bulunan mülteciler, Romanya'da kalacak bir ev bulmak için flörtleşme uygulaması Tinder'dan faydalandılar.

The Times'a konuşan Tischchenko, “Dünyada pek çok dürüst insan olduğunu düşünüyorum ve bunların bazıları Tinder'da” dedi.

Söyledikleri konusunda haklı çıkan Tischchenko, güvenli ve sıcak yuvayı Tinder'da bulduğunu ifade etti. Arkadaşıyla Romanya'nın Siret şehrine sığınan mülteciler, diğer vatandaşlar içinde yardım etmeye devam etti. Siret'te kalan Tischchenko, burada kaldıktan bir süre sonra Polonya'ya gitti. Yol arkadaşı Masechko ise, geride kalan mülteci dalgasına yardım etmek için Romanya'da kaldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...