Tgrt Haber

Ünlü şarkıcılar metaverse'de konser verecek

06 Şubat 2022 15:15
Ünlü şarkıcılar metaverse'de konser verecek

Son zamanların sık konuşulan platformlarından metaverse, yakında onlarca ünlünün konserine ev sahipliği yapacak.

Facebook'un metaverse projesine ilgi günden güne artırıyor. Son zamanların sıkça gündeme gelen konularından metaverse, yakında büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Oyun, alışveriş, düğün ve daha pek çok etkinliğin gerçekleştirdiği metaverse'de, yakında dev bir konser düzenlenecek. 

Müzik endüstrisini de etkisine altına alan metaverse, dünayaca ünlü şarkıcılara ev sahipliği yapacak. Daha önce sanal konserler bazı oyun gibi platformlarda pek çok kez düzenlendi. Ancak metaverse'de düzenlenecek bu etkinlik dünyada bir ilk olacak. Fiziksel ortamı sanal hayatta sunmayı amaçlayan metaverse'de, dünyaca ünlü şarkıcılar konser verecek.

DÜNYACA ÜNLÜ ŞARKICILAR YER ALACAK

Metaverse evreninde gerçekleşecek konserde; Justin Bieber, Zara Larsson ve CardiB gibi ünlü isimler yer alacak. Yabancı şarkı kategorisinde öne çıkan şarkıcılar, söz konusu konserler için dev anlaşmalara imza attılar. Ayrıca şarkıcılar konser için hazırlıklara başladı ve kendi avatarlarını da oluşturdular. 

Ünlü şarkıcılar metaverse'de konser verecek

Sanal evrende düzenlenecek konserde dinleyiciler ise, özel olarak tasarladıkları avatarlarıyla katılım sağlayacak. Özel olarak oluşturulan avatarlarla birlikte konsere katılmak mümkün olacak. Dinleyici, metaverse'de fiziksel olarak hiçbir şey yapmayacak. Nerede olursa olsun konsere oturduğu yerden katılım sağlanabilecek. Ek olarak dinleyiciler, katıldıkları konserde t-shirt, afiş, çanta gibi sanal ürünlere de sahip olabilecek. 

Sadece bu kadarıyla da bitmiyor. Ayrıca gerçek dünyada sahnelemeyen gösteriler de, yine metaverse'de gerçekleştirilebilecek. Madonna, Ed Sheeran, Rita Ora gibi ünlü isimleri temsil eden Warner Music Group, The Sandbox isimli metaverse de çevrimiçi konser mekanı için konser alanları oluşturuyor. Bunun yanı sıra Sony Musicin'de yine dijital para birimi Robux'u kullanıp, sanal dünyalar oluşturma ve ürün satışı konusunda da Roblox ile ortaklığa girdiğini belirtmekte fayda var. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...